Pai - Se alle våre oppskrifter

Pai

Pai er populært både til hverdags og fest. Her finner du våre beste paioppskrifter, som pai med bacon og kyllingpai, samt grunnoppskrift på paideig.

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens
1
av2

Oppskrifter på hjemmelaget pai

Pai smaker godt uansett anledning! Den kan serveres varm, lunken eller kald, alt ettersom når og hvor den skal spises. Varme paier er perfekte til middag, mens en lunken pai kan spises til de fleste måltider. Kald pai gjør seg godt i matpakken eller på koldtbordet. Du kan få kjøpt ferdige, ferske eller frosne pai-varianter på matbutikken, men ingenting er som en hjemmelaget en! Ikke er det så vanskelig som mange frykter heller. Med en paideig-base har du allerede kommet langt på vei. Komponér ditt eget fyll, eller bli inspirert av en av våre mange oppskrifter.

Variér med paifyllet

Noe av det beste med pai, er at du kan lage dem med de smakene du eller gjestene liker aller best. Kjøttfyll er alltid en klassiker, for eksempel varianter med bacon alltid en vinner, men du kan også bruke alt fra skinke og salami til kylling eller kjøttdeig. Også fisk eller skalldyr kan brukes i paifyllet. Eller hva med å droppe kjøttet helt? Mange av våre paioppskrifter er faktisk vegetarretter. Med gode oster og grønnsaker, blir paien minst like god som alternativene med kjøtt. Skal du imponere med en godsak etter middagen, kan du også sjekke ut våre dessertpaier.

Pai, quiche og terte - hva er forskjellen?

Felles for alle varianter av pai, er at de har en bunn laget av deig, som så fylles med ulike ingredienser. En quiche er en pai med eggeblanding som en del av fyllet, men som ellers har ulike grønnsaker og kjøtt i seg. Terter bakes gjerne med butterdeig, men også vanlig paideig. Hovedforskjellen mellom en terte og en vanlig pai, er at terten er åpen, mens en pai har en type deiglokk over fyllet. En mellomting finner du i en galette. Denne pai-varianten lages uten paiform, rett på et bakepapir. Kantene på deigen brettes litt over fyllet for å holde det på plass.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?