Påske | Våre beste oppskrifter

Oppskrifter til påske

Påsken er en tid for mye kos med god mat! Her finner du oppskrifter og inspirasjon til hva du kan servere gjestene under høytiden.

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens
1
av3

Norsk påskemat

I år faller påsken på tidsrommet torsdag 6. april til mandag 10. april. Som kjent varer julen helt til påske, men vi plukker gjerne opp nye mattradisjoner når Skjærtorsdag nærmer seg. De sju slagene byttes ut med ulike typer bakst - gjerne med sjokolade og appelsin, og lammet tar ofte hedersplassen som hovedrett. Mange inviterer også til felles påskefrokost. Uansett hva du måtte velge - god mat står helt klart som en av grunnsteinene under en vellykket påskefeiring.

Rike tradisjoner med påskelam

Som nevnt er lam en tradisjonsrik råvare i påsken. Her hos Godt.no har vi samlet mange lammeoppskrifter, slik at du kan velge retten som passer anledningen best. Lammeskank med diverse tilbehør er en gjenganger, men du kan også gå for andre alternativer. Kanskje lammesteken være noe for deg? Om du skal ha mange til bords er også lammegryte et velsmakende og praktisk valg.

Påskedesserter som smaker

Påskedesserter er det mange av, og egentlig hører det meste av søtsaker påsken til, om du spør oss. Appelsinen er gjerne spesielt populær, men også sjokolade og marsipan er godsaker vi putter i påskeegget. Med alle disse favorittene kombinert kan du også lage nydelige påskekaker og andre desserter til påskebordet!

Grillkos i påsken? Ja!

Mange tar turen ut i friluft i løpet av påskedagene - her er det også muligheter for gode matopplevelser! Med selvspikket grillspyd og pølser kommer du langt på vei. Pinnebrød er også enkelt å ta med seg i tursekken sammen med kvikklunsjen. Du kan også bruke dem som et alternativ til pølsebrødet. To fluer i en smekk! Har du med kvikklunsj og appelsin, er det en fin gulrot når beina begynner å bli slitne i skisporet.

Tips: Husk å sjekke påskens åpningstider slik at du får handlet alt du skal!

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?