Andebryst med bjørnebærsaus
På sensommeren er det masse nydelige bjørnebær, og da bør du virkelig prøve deg på stekt andebryst med bjørnebærsaus. I tillegg til sausen, serveres andebrystet med sjalottløk stekt i andefettet og ovnsbakte småpoteter.
Et tips for å oppnå perfekt resultat på andebrystet, er å bruke steketermometer.
PS: Bjørnebærsausen egner seg også godt til viltkjøtt.
På sensommeren er det masse nydelige bjørnebær, og da bør du virkelig prøve deg på stekt andebryst med bjørnebærsaus. I tillegg til sausen, serveres andebrystet med sjalottløk stekt i andefettet og ovnsbakte småpoteter.
Et tips for å oppnå perfekt resultat på andebrystet, er å bruke steketermometer.
PS: Bjørnebærsausen egner seg også godt til viltkjøtt.
- 2 stk andebryst
- salt
- pepper
- 600 g poteter, gjerne perlepoteter, eller andre småpoteter
- 3 fedd hvitløk, knust
- 6 stk sjalottløk, delt i to
- nøytral olje
Bjørnebærsaus
- 1 dl kyllingkraft
- stekefett, etter andebrystene
- 200 g bjørnebær
- 1 dl eplejuice
- 1 ss sherryeddik, evt. balsamicoeddik
- 30 g smør, kaldt, og i terninger
- salt
- pepper
- 2 stk andebryst
- salt
- pepper
- 600 g poteter, gjerne perlepoteter, eller andre småpoteter
- 3 fedd hvitløk, knust
- 6 stk sjalottløk, delt i to
- nøytral olje
Bjørnebærsaus
- 1 dl kyllingkraft
- stekefett, etter andebrystene
- 200 g bjørnebær
- 1 dl eplejuice
- 1 ss sherryeddik, evt. balsamicoeddik
- 30 g smør, kaldt, og i terninger
- salt
- pepper
Poteter
Andebrystene
Sjalottløk
Bjørnebærsaus
