Ny

Andebryst med bjørnebærsaus

1 t 15 min

På sensommeren er det masse nydelige bjørnebær, og da bør du virkelig prøve deg på stekt andebryst med bjørnebærsaus. I tillegg til sausen, serveres andebrystet med sjalottløk stekt i andefettet og ovnsbakte småpoteter.

Et tips for å oppnå perfekt resultat på andebrystet, er å bruke steketermometer.

PS: Bjørnebærsausen egner seg også godt til viltkjøtt.

34 har lagret denne
En tallerken med et andebryst i skiver, bjørnebærsaus, poteter og løk.

På sensommeren er det masse nydelige bjørnebær, og da bør du virkelig prøve deg på stekt andebryst med bjørnebærsaus. I tillegg til sausen, serveres andebrystet med sjalottløk stekt i andefettet og ovnsbakte småpoteter.

Et tips for å oppnå perfekt resultat på andebrystet, er å bruke steketermometer.

PS: Bjørnebærsausen egner seg også godt til viltkjøtt.

34 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk andebryst
  • salt
  • pepper
  • 600 g poteter, gjerne perlepoteter, eller andre småpoteter
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 6 stk sjalottløk, delt i to
  • nøytral olje

Bjørnebærsaus

  • 1 dl kyllingkraft
  • stekefett, etter andebrystene
  • 200 g bjørnebær
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss sherryeddik, evt. balsamicoeddik
  • 30 g smør, kaldt, og i terninger
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk andebryst
  • salt
  • pepper
  • 600 g poteter, gjerne perlepoteter, eller andre småpoteter
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 6 stk sjalottløk, delt i to
  • nøytral olje

Bjørnebærsaus

  • 1 dl kyllingkraft
  • stekefett, etter andebrystene
  • 200 g bjørnebær
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss sherryeddik, evt. balsamicoeddik
  • 30 g smør, kaldt, og i terninger
  • salt
  • pepper

Poteter

Ha potetene i en ildfast form sammen med de knuste hvitløksfeddene. Hell over litt olje og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.
Stek midt i ovnen i 30-40 minutter, til potetene er møre. Dette avhenger litt av størrelsen på potetene.

Andebrystene

Snitt rutemønster i fettet på andebrystene. Bruk en skarp kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
Krydre med salt og pepper på begge sider og legg andebrystene med skinnsiden ned i en tørr, kald stekepanne. Skru platetoppen på middels mot høy varme. Fettet vil da gradvis smelte under stekingen.
Brun andebrystet i ca. 5-6 minutter til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu og stek dem lett på den andre siden også, i ca. 1-2 minutter. Ta vare på stekefettet (som skal benyttes i sausen).
Legg så andebrystene i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Stek videre på 150 grader til kjernetemperaturen er 57-58 grader.
La andebrystene hvile i 10-15 minutter før du skjærer dem opp i skiver rett før servering. Mens andebrystene steker i ovnen kan du begynne på sausen.

Sjalottløk

Del sjalottløk i to og fjern skallet. Legg de i panna du stekte andebrystene i og stek på middels lav varme til de er blanke og gjennomstekte med gyllen snittflate. Krydre med salt og pepper.

Bjørnebærsaus

Ha alle ingrediensene til sausen - med unntak av det kalde smøret - i en kjele. Kok opp og la sausen putre på middels varme i ca 15 minutter.
Kjør sausen glatt med stavmikser, og sil av for å fjerne alle frøene. Ha sausen tilbake i kjelen.
Rett før servering, varm opp sausen til kokepunktet, fjern fra varmen og pisk inn smøret. Etter dette skal sausen ikke koke.
Server andebryst med en frisk bjørnebærsaus, ovnsbakte poteter og pannestekt sjalottløk.
woman cooking

Bon appetit!

Poteter

Ha potetene i en ildfast form sammen med de knuste hvitløksfeddene. Hell over litt olje og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.
Stek midt i ovnen i 30-40 minutter, til potetene er møre. Dette avhenger litt av størrelsen på potetene.

Andebrystene

Snitt rutemønster i fettet på andebrystene. Bruk en skarp kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
Krydre med salt og pepper på begge sider og legg andebrystene med skinnsiden ned i en tørr, kald stekepanne. Skru platetoppen på middels mot høy varme. Fettet vil da gradvis smelte under stekingen.
Brun andebrystet i ca. 5-6 minutter til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu og stek dem lett på den andre siden også, i ca. 1-2 minutter. Ta vare på stekefettet (som skal benyttes i sausen).
Legg så andebrystene i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Stek videre på 150 grader til kjernetemperaturen er 57-58 grader.
La andebrystene hvile i 10-15 minutter før du skjærer dem opp i skiver rett før servering. Mens andebrystene steker i ovnen kan du begynne på sausen.

Sjalottløk

Del sjalottløk i to og fjern skallet. Legg de i panna du stekte andebrystene i og stek på middels lav varme til de er blanke og gjennomstekte med gyllen snittflate. Krydre med salt og pepper.

Bjørnebærsaus

Ha alle ingrediensene til sausen - med unntak av det kalde smøret - i en kjele. Kok opp og la sausen putre på middels varme i ca 15 minutter.
Kjør sausen glatt med stavmikser, og sil av for å fjerne alle frøene. Ha sausen tilbake i kjelen.
Rett før servering, varm opp sausen til kokepunktet, fjern fra varmen og pisk inn smøret. Etter dette skal sausen ikke koke.
Server andebryst med en frisk bjørnebærsaus, ovnsbakte poteter og pannestekt sjalottløk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?