rask
Ny

Fiskesuppe med kokosmelk

25 min

Denne deilige fiskesuppen med kokosmelk har du klar på under en halvtime. Tilsett biter av torsk på tampen av tilberedningstiden for å få et perfekt resultat.

Fiskesuppen smakssettes med red currypaste, hvitløk og ingefær, og toppes med pillede reker. Dette er en perfekt fiskemiddag både til hverdags og i helgen.

Hvis du heller vil lage en klassisk variant, bør du prøve denne fiskesuppen.

603 har lagret denne
To skåler med rød fiskesuppe, toppet med reker og urter
Foto: Silje Sandberg

Denne deilige fiskesuppen med kokosmelk har du klar på under en halvtime. Tilsett biter av torsk på tampen av tilberedningstiden for å få et perfekt resultat.

Fiskesuppen smakssettes med red currypaste, hvitløk og ingefær, og toppes med pillede reker. Dette er en perfekt fiskemiddag både til hverdags og i helgen.

Hvis du heller vil lage en klassisk variant, bør du prøve denne fiskesuppen.

603 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 stk gulrot
  • 600 g torskefilet
  • 1 - 2 ss red currypaste
  • nøytral olje
  • 3 dl kokosmelk
  • 6 dl grønnsakskraft, eller utblandet buljong
  • 1 ts brunt sukker
  • 0.5 stk lime, saften
  • 1 håndfull koriander, frisk
  • 150 g reker, pillede
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 stk gulrot
  • 600 g torskefilet
  • 1 - 2 ss red currypaste
  • nøytral olje
  • 3 dl kokosmelk
  • 6 dl grønnsakskraft, eller utblandet buljong
  • 1 ts brunt sukker
  • 0.5 stk lime, saften
  • 1 håndfull koriander, frisk
  • 150 g reker, pillede
Varm opp litt olje i en romslig gryte. Stek løk og gulrotbiter i 2-3 minutter på middels varme. Tilsett hvitløk, ingefær og rød curry paste og la alt surre ca. 1 minutt.
Hell over kokosmelk og grønnsakskraft og kok opp. Kok i 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser (om ønskelig).
Senk temperaturen til middels lav så det så vidt putrer. Legg i torskebitene og la suppen trekke i 4-5 minutter, til fiskebitene er gjennomvarme.
Smak til fiskesuppen med sukker, salt og limesaft. Server fiskesuppen toppet med reker og friske urter, og gjerne med godt brød eller nudler til.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp litt olje i en romslig gryte. Stek løk og gulrotbiter i 2-3 minutter på middels varme. Tilsett hvitløk, ingefær og rød curry paste og la alt surre ca. 1 minutt.
Hell over kokosmelk og grønnsakskraft og kok opp. Kok i 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser (om ønskelig).
Senk temperaturen til middels lav så det så vidt putrer. Legg i torskebitene og la suppen trekke i 4-5 minutter, til fiskebitene er gjennomvarme.
Smak til fiskesuppen med sukker, salt og limesaft. Server fiskesuppen toppet med reker og friske urter, og gjerne med godt brød eller nudler til.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?