rask

Sprø kyllinglår i airfryer og pæresalat

25 min

Hva er vel ikke bedre enn skikkelig crispy kyllinglår inntil en fresh salat? Denne retten er ferdig på under en halvtime, og lages i airfryer. Oppskriften er hentet fra Simen Vatnes kokebok «Norsk mat med airfryer».

298 har lagret denne
Sprø kyllinglår i airfryer og pæresalat
Foto: Stian Broch

Hva er vel ikke bedre enn skikkelig crispy kyllinglår inntil en fresh salat? Denne retten er ferdig på under en halvtime, og lages i airfryer. Oppskriften er hentet fra Simen Vatnes kokebok «Norsk mat med airfryer».

298 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk kyllinglår
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss timian
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllinglår
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss timian
  • salt
  • pepper
Bland sammen finhakket hvitløk, olivenolje, honning, sitronsaft, timian, salt og pepper.
Gni marinaden godt inn i kyllinglårene og legg dem i airfryeren. Stek på 190 grader i ca. 25 minutter til de er skikkelig sprø på utsiden.
Riv opp hjertesalat og skjær pære i biter. Grov- hakk valnøtter og riv opp litt fast modnet ost, gjerne fra norske produsenter. Bland sammen olivenolje, honning og sitronsaft og vend sammen alt til en deilig salat.
Server kyllinglårene sammen med salaten, og ha gjerne poteter eller brød som tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen finhakket hvitløk, olivenolje, honning, sitronsaft, timian, salt og pepper.
Gni marinaden godt inn i kyllinglårene og legg dem i airfryeren. Stek på 190 grader i ca. 25 minutter til de er skikkelig sprø på utsiden.
Riv opp hjertesalat og skjær pære i biter. Grov- hakk valnøtter og riv opp litt fast modnet ost, gjerne fra norske produsenter. Bland sammen olivenolje, honning og sitronsaft og vend sammen alt til en deilig salat.
Server kyllinglårene sammen med salaten, og ha gjerne poteter eller brød som tilbehør.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?