vegetar

Vegbab - vegetar-kebab med sopp

40 min

Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.

-- Kebab er noe de fleste nordmenn har et forhold til. Jeg har vokst opp i Drammen, og tror ikke jeg har vært på byen en eneste gang uten å møte noen med kebab i hånda og et fornøyd smil om munnen.

Vi elsker kebab her i landet. Så da var det jo bare å eksperimentere seg frem til en digg veggisvariant da, og jammen begynte ikke jeg å like kebab i prosessen også.

Tips: Alt kan forberedes dagen i forveien. Bare varm opp soppen igjen før servering.

Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer

202 har lagret denne
Vegetarisk kebab i pita med sopp, grønnsaker og kebabsaus
Foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer

Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.

-- Kebab er noe de fleste nordmenn har et forhold til. Jeg har vokst opp i Drammen, og tror ikke jeg har vært på byen en eneste gang uten å møte noen med kebab i hånda og et fornøyd smil om munnen.

Vi elsker kebab her i landet. Så da var det jo bare å eksperimentere seg frem til en digg veggisvariant da, og jammen begynte ikke jeg å like kebab i prosessen også.

Tips: Alt kan forberedes dagen i forveien. Bare varm opp soppen igjen før servering.

Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer

202 har lagret denne

Ingredienser

2
porsjoner

Pulled sopp

  • 2 ss olje, til steking
  • 1 stk rødløk, i skiver
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts oregano
  • 1 klype kanel
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g sopp, helst østerssopp
  • 200 - 240 g artisjokk, hermetisk, vekt uten lake
  • 3 ss tamarindsaus, el. soyasaus
  • 0.5 ts liquid smoke, (valgfritt)
  • 1 - 2 ss lønnesirup, (valgfritt)
  • 1 ts salt
  • pepper, etter smak

Kebabsaus

  • 150 g yoghurt naturell, gjerne plantebasert
  • 50 g majones, gjerne plantebasert
  • 3 ss ketchup
  • 1 - 2 ss sriracha, el. sambal oelek
  • 2 ts røkt paprikapulver, el. vanlig
  • 0.5 - 1 stk sitron, saften, smak til
  • 0.5 bit ingefær, tommelstor bit, revet
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
  • 0.5 ts salt

Forslag til tilbehør

  • pitabrød
  • salat, gjerne kinakål
  • mais
  • tomat
  • agurk
  • løk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pulled sopp

  • 2 ss olje, til steking
  • 1 stk rødløk, i skiver
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts oregano
  • 1 klype kanel
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g sopp, helst østerssopp
  • 200 - 240 g artisjokk, hermetisk, vekt uten lake
  • 3 ss tamarindsaus, el. soyasaus
  • 0.5 ts liquid smoke, (valgfritt)
  • 1 - 2 ss lønnesirup, (valgfritt)
  • 1 ts salt
  • pepper, etter smak

Kebabsaus

  • 150 g yoghurt naturell, gjerne plantebasert
  • 50 g majones, gjerne plantebasert
  • 3 ss ketchup
  • 1 - 2 ss sriracha, el. sambal oelek
  • 2 ts røkt paprikapulver, el. vanlig
  • 0.5 - 1 stk sitron, saften, smak til
  • 0.5 bit ingefær, tommelstor bit, revet
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
  • 0.5 ts salt

Forslag til tilbehør

  • pitabrød
  • salat, gjerne kinakål
  • mais
  • tomat
  • agurk
  • løk
Forvarm ovnen; 225 ℃, over- og undervarme.
Bruk en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele. Stek løken blank i olje.
Del i mellomtiden sopp og artisjokk i strimler. Jeg river soppen med hendene, litt ulik størrelse er bare fint.
Tilsett så hvitløk og tørre krydder og rør godt.
Rør inn tomatpuré, sopp og artisjokk og la frese i omtrent 5 minutter.
Tilsett deretter soyasaus, liquid smoke og lønnesirup og bland godt sammen. Avslutt med salt og pepper.
Ha blandingen over på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 20—25 minutter, rør gjerne underveis.
Bland sammen ingrediensene til kebabsausen, smak til med styrke og sitron og sett kaldt til servering.
Gjør klart alle andre ingredienser. Varm pitabrødet, og fyll med valgfritt tilbehør til det nesten renner over. Kos deg!
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen; 225 ℃, over- og undervarme.
Bruk en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele. Stek løken blank i olje.
Del i mellomtiden sopp og artisjokk i strimler. Jeg river soppen med hendene, litt ulik størrelse er bare fint.
Tilsett så hvitløk og tørre krydder og rør godt.
Rør inn tomatpuré, sopp og artisjokk og la frese i omtrent 5 minutter.
Tilsett deretter soyasaus, liquid smoke og lønnesirup og bland godt sammen. Avslutt med salt og pepper.
Ha blandingen over på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 20—25 minutter, rør gjerne underveis.
Bland sammen ingrediensene til kebabsausen, smak til med styrke og sitron og sett kaldt til servering.
Gjør klart alle andre ingredienser. Varm pitabrødet, og fyll med valgfritt tilbehør til det nesten renner over. Kos deg!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?