Vegbab - vegetar-kebab med sopp
Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.
-- Kebab er noe de fleste nordmenn har et forhold til. Jeg har vokst opp i Drammen, og tror ikke jeg har vært på byen en eneste gang uten å møte noen med kebab i hånda og et fornøyd smil om munnen.
Vi elsker kebab her i landet. Så da var det jo bare å eksperimentere seg frem til en digg veggisvariant da, og jammen begynte ikke jeg å like kebab i prosessen også.
Tips: Alt kan forberedes dagen i forveien. Bare varm opp soppen igjen før servering.
Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer
Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.
-- Kebab er noe de fleste nordmenn har et forhold til. Jeg har vokst opp i Drammen, og tror ikke jeg har vært på byen en eneste gang uten å møte noen med kebab i hånda og et fornøyd smil om munnen.
Vi elsker kebab her i landet. Så da var det jo bare å eksperimentere seg frem til en digg veggisvariant da, og jammen begynte ikke jeg å like kebab i prosessen også.
Tips: Alt kan forberedes dagen i forveien. Bare varm opp soppen igjen før servering.
Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer
Ingredienser
Pulled sopp
- 2 ss olje, til steking
- 1 stk rødløk, i skiver
- 4 stk hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts chilipulver
- 0.5 ts oregano
- 1 klype kanel
- 2 ss tomatpuré
- 400 g sopp, helst østerssopp
- 200 - 240 g artisjokk, hermetisk, vekt uten lake
- 3 ss tamarindsaus, el. soyasaus
- 0.5 ts liquid smoke, (valgfritt)
- 1 - 2 ss lønnesirup, (valgfritt)
- 1 ts salt
- pepper, etter smak
Kebabsaus
- 150 g yoghurt naturell, gjerne plantebasert
- 50 g majones, gjerne plantebasert
- 3 ss ketchup
- 1 - 2 ss sriracha, el. sambal oelek
- 2 ts røkt paprikapulver, el. vanlig
- 0.5 - 1 stk sitron, saften, smak til
- 0.5 bit ingefær, tommelstor bit, revet
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
- 0.5 ts salt
Forslag til tilbehør
- pitabrød
- salat, gjerne kinakål
- mais
- tomat
- agurk
- løk
Slik gjør du:
Pulled sopp
- 2 ss olje, til steking
- 1 stk rødløk, i skiver
- 4 stk hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts chilipulver
- 0.5 ts oregano
- 1 klype kanel
- 2 ss tomatpuré
- 400 g sopp, helst østerssopp
- 200 - 240 g artisjokk, hermetisk, vekt uten lake
- 3 ss tamarindsaus, el. soyasaus
- 0.5 ts liquid smoke, (valgfritt)
- 1 - 2 ss lønnesirup, (valgfritt)
- 1 ts salt
- pepper, etter smak
Kebabsaus
- 150 g yoghurt naturell, gjerne plantebasert
- 50 g majones, gjerne plantebasert
- 3 ss ketchup
- 1 - 2 ss sriracha, el. sambal oelek
- 2 ts røkt paprikapulver, el. vanlig
- 0.5 - 1 stk sitron, saften, smak til
- 0.5 bit ingefær, tommelstor bit, revet
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
- 0.5 ts salt
Forslag til tilbehør
- pitabrød
- salat, gjerne kinakål
- mais
- tomat
- agurk
- løk
