Til hovedinnhold

Enkel blomkål Gong Bao

40 min

Her får du vegetar-versjonen av den kinesiske retten kylling Gong Bao. Kyllingen er byttet ut med blomkål uten at det går på bekostning av smaken.

Lagret av 412 brukere
Blomkål Gong Bao med ris
Foto: Silje Sandberg

Her får du vegetar-versjonen av den kinesiske retten kylling Gong Bao. Kyllingen er byttet ut med blomkål uten at det går på bekostning av smaken.

Lagret av 412 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk blomkål, i buketter
  • 3 stk gulrøtter, i staver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 ss nøytral olje

Saus

  • 2 ts maisenna
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss ketjap manis
  • 2 ss Chinkiang-eddik, svart eddik, kan evt byttes ut med balsamicoeddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts sesamolje
  • 1.5 dl vann
  • 1 ts sichuanpepper, mortet
  • 0.5 - 1 ts chiliflak

Til servering

  • 1 håndfull peanøtter, grovhakket
  • ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk blomkål, i buketter
  • 3 stk gulrøtter, i staver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 ss nøytral olje

Saus

  • 2 ts maisenna
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss ketjap manis
  • 2 ss Chinkiang-eddik, svart eddik, kan evt byttes ut med balsamicoeddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts sesamolje
  • 1.5 dl vann
  • 1 ts sichuanpepper, mortet
  • 0.5 - 1 ts chiliflak

Til servering

  • 1 håndfull peanøtter, grovhakket
  • ris
Forvarm ovnen til 210 grader.
Ha blomkål og gulrøtter i en ildfast form, og bland så grønnsakene med olje, løkpulver, paprikapulver og olje. Stek i 10 minutter i ovnen.
Mens blomkålen steker første runde kan du gjøre klar sausen. Finn frem en kjele, visp sammen maisenna og soyasaus til den har løst seg opp. Bland så inn resten av ingrediensene til sausen.
Varm opp og la det småputre på middels varme til den tykner. Husk å røre underveis, så ikke den klumper eller brenner seg i bunn. Blir den for tykk kan du tilsette litt mer vann. Smak til med chiliflak.
Når blomkålen og gulrøttene har stekt i 10 minutter, ta de ut av ovnen og hell halvparten av sausen i langpanna. Fordel sausen godt slik at alle grønnsakene er dekket av saus. Stek videre i 5-10 minutter til blomkålen er god stekt på utsiden, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.
Ta ut den ildfaste formen og server med ris, resten av sausen og peanøtter. Vel bekomme.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 210 grader.
Ha blomkål og gulrøtter i en ildfast form, og bland så grønnsakene med olje, løkpulver, paprikapulver og olje. Stek i 10 minutter i ovnen.
Mens blomkålen steker første runde kan du gjøre klar sausen. Finn frem en kjele, visp sammen maisenna og soyasaus til den har løst seg opp. Bland så inn resten av ingrediensene til sausen.
Varm opp og la det småputre på middels varme til den tykner. Husk å røre underveis, så ikke den klumper eller brenner seg i bunn. Blir den for tykk kan du tilsette litt mer vann. Smak til med chiliflak.
Når blomkålen og gulrøttene har stekt i 10 minutter, ta de ut av ovnen og hell halvparten av sausen i langpanna. Fordel sausen godt slik at alle grønnsakene er dekket av saus. Stek videre i 5-10 minutter til blomkålen er god stekt på utsiden, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.
Ta ut den ildfaste formen og server med ris, resten av sausen og peanøtter. Vel bekomme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?