Bao med svinekjøtt og chili

60 min
294 har lagret denne
Glutenfrie, fylte bao med svinekjøtt og chili
Foto: Lars Petter Pettersen
294 har lagret denne
4
porsjoner

Baodeig

  • 25 g gjær
  • 3.5 dl vann, romtemperert
  • 600 g glutenfritt mel, lyst
  • 3 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 400 g svinekjøtt, kvernet, av for eksempel ribbe
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
  • 2 stilker vårløk, finsnittet
  • 3 ss østerssaus
  • 1 ss soyasaus
  • salt
Unngå at skjermen går i dvale

Baodeig

  • 25 g gjær
  • 3.5 dl vann, romtemperert
  • 600 g glutenfritt mel, lyst
  • 3 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 400 g svinekjøtt, kvernet, av for eksempel ribbe
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
  • 2 stilker vårløk, finsnittet
  • 3 ss østerssaus
  • 1 ss soyasaus
  • salt

Fyll

Rør alle ingrediensene godt sammen til en deig. Vil du smake til, kan du ta en liten bit deig og steke kjapt i panna, smak, og juster med mer krydder om det trengs.

Bao

Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Del deigen i seksten små emner og trykk dem ut til 8 centimeter i diameter.
Legg på en skje med svinefyll i midten av hvert emne. Bruk hendene og pakk deigen sammen rundt kjøttet til bollene er helt tette.
La bollene heve til de er luftige og fine, og damp dem på full damp i cirka 8 minutter.
Vi serverer dem med litt forskjellige grønnsaker og glutenfri hoisinsaus, men du kan bruke andre dipper eller sauser om du vil.
woman cooking

Bon appetit!

Fyll

Rør alle ingrediensene godt sammen til en deig. Vil du smake til, kan du ta en liten bit deig og steke kjapt i panna, smak, og juster med mer krydder om det trengs.

Bao

Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Del deigen i seksten små emner og trykk dem ut til 8 centimeter i diameter.
Legg på en skje med svinefyll i midten av hvert emne. Bruk hendene og pakk deigen sammen rundt kjøttet til bollene er helt tette.
La bollene heve til de er luftige og fine, og damp dem på full damp i cirka 8 minutter.
Vi serverer dem med litt forskjellige grønnsaker og glutenfri hoisinsaus, men du kan bruke andre dipper eller sauser om du vil.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?