Bao med svinekjøtt og chili

1 h
Lagret av 130 brukere
Glutenfrie, fylte bao med svinekjøtt og chili
Foto: Lars Petter Pettersen
Lagret av 130 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Baodeig

  • 25 g gjær
  • 3.5 dl vann, romtemperert
  • 600 g glutenfritt mel, lyst
  • 3 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 400 g svinekjøtt, kvernet, av for eksempel ribbe
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
  • 2 stilker vårløk, finsnittet
  • 3 ss østerssaus
  • 1 ss soyasaus
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Baodeig

  • 25 g gjær
  • 3.5 dl vann, romtemperert
  • 600 g glutenfritt mel, lyst
  • 3 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 400 g svinekjøtt, kvernet, av for eksempel ribbe
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
  • 2 stilker vårløk, finsnittet
  • 3 ss østerssaus
  • 1 ss soyasaus
  • salt

Fyll

Rør alle ingrediensene godt sammen til en deig. Vil du smake til, kan du ta en liten bit deig og steke kjapt i panna, smak, og juster med mer krydder om det trengs.

Bao

Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Del deigen i seksten små emner og trykk dem ut til 8 centimeter i diameter.
Legg på en skje med svinefyll i midten av hvert emne. Bruk hendene og pakk deigen sammen rundt kjøttet til bollene er helt tette.
La bollene heve til de er luftige og fine, og damp dem på full damp i cirka 8 minutter.
Vi serverer dem med litt forskjellige grønnsaker og glutenfri hoisinsaus, men du kan bruke andre dipper eller sauser om du vil.
woman cooking

Bon appetit!

Fyll

Rør alle ingrediensene godt sammen til en deig. Vil du smake til, kan du ta en liten bit deig og steke kjapt i panna, smak, og juster med mer krydder om det trengs.

Bao

Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Bland først vann og gjær, ha i resten og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i en halvtime.
Del deigen i seksten små emner og trykk dem ut til 8 centimeter i diameter.
Legg på en skje med svinefyll i midten av hvert emne. Bruk hendene og pakk deigen sammen rundt kjøttet til bollene er helt tette.
La bollene heve til de er luftige og fine, og damp dem på full damp i cirka 8 minutter.
Vi serverer dem med litt forskjellige grønnsaker og glutenfri hoisinsaus, men du kan bruke andre dipper eller sauser om du vil.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?