Bao med svinekjøtt og chili
Bao eller baozi er opprinnelig en kinesisk oppfinnelse — fylte dumplings med en søtlig deig, den samme deigen man bruker når man lager såkalte steamed buns.
– Dette er også en sånn rett som man vanligvis ikke finner glutenfri, men jeg er kjempefornøyd med den glutenfrie bao-deigen vi har utviklet her. Den er litt løsere og vanskeligere å jobbe med enn en vanlig bao-deig, men hvis du former bollene i hånda, går det likevel fint, skriver kokk Tom Victor Gausdal om oppskriften.
Han tipser videre:
– Bao spises som oftest som snacks, men hjemme serverer vi dem vanligvis som en litt forseggjort hovedrett til middag med friske grønnsaker til, for eksempel en syrlig og spicy kålsalat eller asiatisk agurksalat.
Tips: Du kan bruke denne deigen til å lage glutenfrie steamed buns også, da trykker du ut litt større emner til en tjukk lefse, pensler på litt solsikkeolje, bretter lefsa i to og damper før du fyller med kjøtt og annet godt. Siden deigen er litt løs og vanskelig å håndtere, ser de glutenfrie steambunsene fort litt rare ut, men de smaker godt.
Oppskrift av Tom Victor Gausdal og Torill Schinstad/fra boken «Knallgodt uten gluten»
Bao eller baozi er opprinnelig en kinesisk oppfinnelse — fylte dumplings med en søtlig deig, den samme deigen man bruker når man lager såkalte steamed buns.
– Dette er også en sånn rett som man vanligvis ikke finner glutenfri, men jeg er kjempefornøyd med den glutenfrie bao-deigen vi har utviklet her. Den er litt løsere og vanskeligere å jobbe med enn en vanlig bao-deig, men hvis du former bollene i hånda, går det likevel fint, skriver kokk Tom Victor Gausdal om oppskriften.
Han tipser videre:
– Bao spises som oftest som snacks, men hjemme serverer vi dem vanligvis som en litt forseggjort hovedrett til middag med friske grønnsaker til, for eksempel en syrlig og spicy kålsalat eller asiatisk agurksalat.
Tips: Du kan bruke denne deigen til å lage glutenfrie steamed buns også, da trykker du ut litt større emner til en tjukk lefse, pensler på litt solsikkeolje, bretter lefsa i to og damper før du fyller med kjøtt og annet godt. Siden deigen er litt løs og vanskelig å håndtere, ser de glutenfrie steambunsene fort litt rare ut, men de smaker godt.
Oppskrift av Tom Victor Gausdal og Torill Schinstad/fra boken «Knallgodt uten gluten»
Baodeig
- 25 g gjær
- 3.5 dl vann, romtemperert
- 600 g glutenfritt mel, lyst
- 3 ss sukker
- 1 ss salt
- 3 ss solsikkeolje
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 400 g svinekjøtt, kvernet, av for eksempel ribbe
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 stk rød chili, finhakket
- 1 ss ingefær, finhakket
- 2 ss koriander, frisk, hakket
- 2 stilker vårløk, finsnittet
- 3 ss østerssaus
- 1 ss soyasaus
- salt
Baodeig
- 25 g gjær
- 3.5 dl vann, romtemperert
- 600 g glutenfritt mel, lyst
- 3 ss sukker
- 1 ss salt
- 3 ss solsikkeolje
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 400 g svinekjøtt, kvernet, av for eksempel ribbe
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 stk rød chili, finhakket
- 1 ss ingefær, finhakket
- 2 ss koriander, frisk, hakket
- 2 stilker vårløk, finsnittet
- 3 ss østerssaus
- 1 ss soyasaus
- salt
Fyll
Bao
