Til hovedinnhold

Grønnsakform med bratwurst

45 min

Denne formen lager seg nærmest selv og går hjem hos både store og små. Smakfulle pølser og ovnsstekte grønnsaker med deilig dressing er perfekt hverdagsmiddag.

Dessuten blir det lite oppvask, og det er jo alltid et pluss!

Lagret av 1129 brukere
En ildfast form med oppkuttede biter av bratwurst, rødløk, søtpotet, bratwurst og brokkolini.
Foto: Silje Sandberg

Denne formen lager seg nærmest selv og går hjem hos både store og små. Smakfulle pølser og ovnsstekte grønnsaker med deilig dressing er perfekt hverdagsmiddag.

Dessuten blir det lite oppvask, og det er jo alltid et pluss!

Lagret av 1129 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk søtpotet, stor, eller to små
  • 1 pakke brokkolini
  • 500 g bratwurst, delt i biter
  • 2 stk rødløk, i båter
  • 200 g aspargesbønner
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 salt
  • 1 pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk søtpotet, stor, eller to små
  • 1 pakke brokkolini
  • 500 g bratwurst, delt i biter
  • 2 stk rødløk, i båter
  • 200 g aspargesbønner
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 salt
  • 1 pepper
Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask og kutt søtpotetene i båter. Bland sammen olje, balsamico, honning og sennep.
Vend søtpotetene inn i dressingen, og ha blandingen i en ildfast form. Stek søtpotetene i ovnen i 15 minutter, før du tilsetter pølsebitene, og steker videre i 10 minutter til.
Mens potetene og pølsene steker, kan du gjøre klar resten av grønnsakene. Del løken i båter, vask og kutt av endene av aspargesbønnene. Vend så inn grønnsakene i resten av dressingen.
Fordel grønnsakene utover i pannen, og stek videre i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre.
Server og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask og kutt søtpotetene i båter. Bland sammen olje, balsamico, honning og sennep.
Vend søtpotetene inn i dressingen, og ha blandingen i en ildfast form. Stek søtpotetene i ovnen i 15 minutter, før du tilsetter pølsebitene, og steker videre i 10 minutter til.
Mens potetene og pølsene steker, kan du gjøre klar resten av grønnsakene. Del løken i båter, vask og kutt av endene av aspargesbønnene. Vend så inn grønnsakene i resten av dressingen.
Fordel grønnsakene utover i pannen, og stek videre i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre.
Server og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?