Til hovedinnhold
rask

Koteletter i ovn med purre og sennep

30 min

«Hva skal vi ha til middag?» De fleste av oss har et knippe favoritter som går på rundgang. Kanskje fordi vi vet de rundt bordet liker det, eller fordi man ikke orker å være kreativ på matbutikken før man skal hjem og lage middag.

Her har jeg tatt en kjent matvare, koteletten, og tilført en liten vri. Resultatet er en enkel, god og rask middagrett.

Kanskje blir dette din nye kotelett-favoritt. God middag!

Lagret av 1481 brukere
En ildfast form med koteletter, gulrøtter, aspargesbønner og purre i fløtesaus
Foto: Silje Sandberg

«Hva skal vi ha til middag?» De fleste av oss har et knippe favoritter som går på rundgang. Kanskje fordi vi vet de rundt bordet liker det, eller fordi man ikke orker å være kreativ på matbutikken før man skal hjem og lage middag.

Her har jeg tatt en kjent matvare, koteletten, og tilført en liten vri. Resultatet er en enkel, god og rask middagrett.

Kanskje blir dette din nye kotelett-favoritt. God middag!

Lagret av 1481 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 - 6 stk svinekoteletter
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl kyllingfond, utblandet
  • 2 ts grov sennep
  • 1 pakke aspargesbønner, kutt av tuppene
  • 3 stk gulrøtter, i skiver
  • 1 stk purreløk, grovhakket
  • 1 smør
  • 1 salt
  • 1 pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 - 6 stk svinekoteletter
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl kyllingfond, utblandet
  • 2 ts grov sennep
  • 1 pakke aspargesbønner, kutt av tuppene
  • 3 stk gulrøtter, i skiver
  • 1 stk purreløk, grovhakket
  • 1 smør
  • 1 salt
  • 1 pepper
Vask og skrell gulrøtter, aspargesbønnene og purren.
Grovhakk purreløk, og stek den raskt i en stekepanne sammen med en klatt smør. Hell i matfløte og utblandet fond. La det koke raskt opp mens du rører. Ha så i grov sennep og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner litt.
Krydre kotelettene med salt og pepper og brun dem godt på begge sider i en stekepanne på middels høy varme.
Fordel gulrøtter, aspargesbønner, saus og koteletter i en ildfast form.
Sett formen midt i ovnen på 200 °C og la det steke i 10-15 minutter. Server nakkekotelettene med kokte poteter eller ris.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell gulrøtter, aspargesbønnene og purren.
Grovhakk purreløk, og stek den raskt i en stekepanne sammen med en klatt smør. Hell i matfløte og utblandet fond. La det koke raskt opp mens du rører. Ha så i grov sennep og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner litt.
Krydre kotelettene med salt og pepper og brun dem godt på begge sider i en stekepanne på middels høy varme.
Fordel gulrøtter, aspargesbønner, saus og koteletter i en ildfast form.
Sett formen midt i ovnen på 200 °C og la det steke i 10-15 minutter. Server nakkekotelettene med kokte poteter eller ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?