Grønnkålsalat med bakt gresskar og feta

45 min

Gresskar er så mye mer enn lykter til Halloween. De egner seg godt bakt, kokt, syltet og passer både til søtt og salt.

Denne salaten med bakt gresskar er perfekt som lunsj eller lett middag. Den kan spises for seg selv, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

627 har lagret denne
Salt med bakt gresskar, grønnkål. pinjekjerner, fetaost og granateple
Foto: Silje Sandberg

Gresskar er så mye mer enn lykter til Halloween. De egner seg godt bakt, kokt, syltet og passer både til søtt og salt.

Denne salaten med bakt gresskar er perfekt som lunsj eller lett middag. Den kan spises for seg selv, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

627 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk flaskegresskar, i biter
  • 150 g grønnkål
  • 1 stk granateple
  • 200 g fetaost
  • 80 g pekannøtter, grovhakket
  • 1 gresskarkjerner
  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 0.5 stk lime, saften
  • 1 ss honning
  • 1 ts grov sennep
  • 3 ss olivenolje
  • 1 salt
  • 1 pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk flaskegresskar, i biter
  • 150 g grønnkål
  • 1 stk granateple
  • 200 g fetaost
  • 80 g pekannøtter, grovhakket
  • 1 gresskarkjerner
  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 0.5 stk lime, saften
  • 1 ss honning
  • 1 ts grov sennep
  • 3 ss olivenolje
  • 1 salt
  • 1 pepper
Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask og skrubb gresskaret godt. Del gresskaret i to og skrap ut den bløte kjernen og frøene med en spiseskje.
Del gresskaret i skiver. Legg skivene i en bakepapirkledd langpanne.
Ringle over olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til gresskarbitene er møre. Fjern skallet og del i terninger.
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og vend halvparten av vinaigretten i grønnkålen.
Ha grønnkålen over i en stor bolle og bland inn bakt gresskar, granateplekjerner, fetaost, pekannøtter og gresskarkjerner. Hell over resten av vinaigretten og server.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask og skrubb gresskaret godt. Del gresskaret i to og skrap ut den bløte kjernen og frøene med en spiseskje.
Del gresskaret i skiver. Legg skivene i en bakepapirkledd langpanne.
Ringle over olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til gresskarbitene er møre. Fjern skallet og del i terninger.
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og vend halvparten av vinaigretten i grønnkålen.
Ha grønnkålen over i en stor bolle og bland inn bakt gresskar, granateplekjerner, fetaost, pekannøtter og gresskarkjerner. Hell over resten av vinaigretten og server.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?