Torsk med chorizo-vinaigrette

45 min
Lagret av 679 brukere
Torsk med chorizo-vinaigrette
Foto: Ole Kristian Samuelsen
Lagret av 679 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 400 g torskefilet
  • 100 g chorizopølse
  • 2 ss rødvinseddik
  • 3 - 4 ss olivenolje
  • 2 ss persille, finhakket
  • 1 salt
  • 1 pepper
  • 1 olje, til damprist

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g torskefilet
  • 100 g chorizopølse
  • 2 ss rødvinseddik
  • 3 - 4 ss olivenolje
  • 2 ss persille, finhakket
  • 1 salt
  • 1 pepper
  • 1 olje, til damprist

Chorizo-vinaigretten:

Fjern skinnet på chorizoen og kutt den i små terninger.
Stek chorizoen i en panne til mesteparten av fettet har trukket ut av pølsen.
Skru av varmen. Ha i rødvinseddik, olivenolje og persille. Smak til om det trengs mer syre, i så fall kan du tilsette litt eddik, eller salt. Sett chorizo-vinaigretten til side.

Torsken:

Salt torskefiletene på alle sider. La dem ligge i 15 minutter. Skyll av saltet og tørk dem med tørkepapir.
Legg en damprist i en kjele. Smør den lett med litt olje. Fyll på vann slik at det dekker bunnen med noen centimeter, men ikke så mye at det berører risten. Kok opp.
Legg torskefiletene forsiktig på rista. Legg på lokk og skru ned varmen slik at vannet småkoker.
La fisken dampe til den er hvit og fast. Det tar 5–10 minutter avhengig av tykkelsen på filetene. Press forsiktig på en filet for å kjenne på fastheten, og bruk en gaffel for å se om fisken flaker seg.
Legg torskefiletene på tallerkener. Topp med chorizo-vinaigretten.
Server gjerne med ovnsstekte poteter og grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Chorizo-vinaigretten:

Fjern skinnet på chorizoen og kutt den i små terninger.
Stek chorizoen i en panne til mesteparten av fettet har trukket ut av pølsen.
Skru av varmen. Ha i rødvinseddik, olivenolje og persille. Smak til om det trengs mer syre, i så fall kan du tilsette litt eddik, eller salt. Sett chorizo-vinaigretten til side.

Torsken:

Salt torskefiletene på alle sider. La dem ligge i 15 minutter. Skyll av saltet og tørk dem med tørkepapir.
Legg en damprist i en kjele. Smør den lett med litt olje. Fyll på vann slik at det dekker bunnen med noen centimeter, men ikke så mye at det berører risten. Kok opp.
Legg torskefiletene forsiktig på rista. Legg på lokk og skru ned varmen slik at vannet småkoker.
La fisken dampe til den er hvit og fast. Det tar 5–10 minutter avhengig av tykkelsen på filetene. Press forsiktig på en filet for å kjenne på fastheten, og bruk en gaffel for å se om fisken flaker seg.
Legg torskefiletene på tallerkener. Topp med chorizo-vinaigretten.
Server gjerne med ovnsstekte poteter og grønn salat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?