Pasta e fagioli

4 h
Lagret av 110 brukere
Pasta e fagioli
Foto: Ole Kristian Samuelsen
Lagret av 110 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 400 g hvite bønner, tørkede
  • 400 g makaroni
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk stangselleri, finhakkede stilker
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 glass hvitvin, tørr
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 håndfull persille, finhakket
  • 1 nøytral olje, til steking
  • 1 olivenolje, til topping
  • 1 parmesan, finrevet, til topping
  • 1 salt
  • 1 pepper

Til kyllingkraften

  • 1 stk kyllingskorg
  • 4 stk laurbærblad
  • 1 timiankvister
  • 1 persillekvister
  • 1 ss sorte pepperkorn, hele
  • 2 stk sitron, delt i to
  • 2 stk gulrøtter, i grove biter
  • 2 stk gul løk, i grove båter
  • 4 stk stangselleri, stilker, i grove biter
  • 1 stk hvitløk, hel og delt i to på tvers
  • 2 - 3 l vann
  • 1 salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hvite bønner, tørkede
  • 400 g makaroni
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk stangselleri, finhakkede stilker
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 glass hvitvin, tørr
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 håndfull persille, finhakket
  • 1 nøytral olje, til steking
  • 1 olivenolje, til topping
  • 1 parmesan, finrevet, til topping
  • 1 salt
  • 1 pepper

Til kyllingkraften

  • 1 stk kyllingskorg
  • 4 stk laurbærblad
  • 1 timiankvister
  • 1 persillekvister
  • 1 ss sorte pepperkorn, hele
  • 2 stk sitron, delt i to
  • 2 stk gulrøtter, i grove biter
  • 2 stk gul løk, i grove båter
  • 4 stk stangselleri, stilker, i grove biter
  • 1 stk hvitløk, hel og delt i to på tvers
  • 2 - 3 l vann
  • 1 salt
Legg bønnene i en romslig bolle. Fyll bollen med kaldt vann. La bønnene ligge i vannet i noen timer, gjerne over natten. Da trenger de kortere koketid

Kyllingkraft

Ha kyllingskroget, grønnsaker, urter og krydder i en stor gryte. Fyll med kaldt vann så det dekker så vidt. Kok opp. La det småputre under lokk i 2–3 timer.
Fjern kyllingskroget og grønnsakene. Sil kraften. Smaker du på den nå, vil den ikke smake noe. Ha i noen gode klyper salt og kjenn hvordan smaken plutselig kommer fram. Fortsett å salte og smake til du synes kraften er passe salt.

Bønnegryte

Ha løk, gulrot og stangselleri i en gryte med noen gode klunker olje og en klype salt. La det steke på middels varme til alt er helt mykt. Det tar 15–20 minutter.
Ha i hvitløk og stek videre i 1–2 minutter.
Hell vannet av bønnene, skyll dem godt og ha dem i gryten.
Ha i hvitvin og kyllingkraft. Kok opp og la det småkoke i noen minutter, slik at alkoholen fordamper.
Legg på lokk og la bønnene koke til de er møre. Det tar 1–2 timer, avhengig av hvor lenge bønnene har ligget i vann.
Når bønnene er ferdigkokt, har du i makaronien. Legg på lokk og kok til makaronien er al dente (ferdigkokt, men med tyggemotstand). På grunn av stivelsen fra makaronien bør kraften ha fått en ganske tykk konsistens.
Ha i sitronsaft og persille. Smak til med salt og pepper.
Øs gryta over i dype skåler. Topp med olivenolje og masse parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Legg bønnene i en romslig bolle. Fyll bollen med kaldt vann. La bønnene ligge i vannet i noen timer, gjerne over natten. Da trenger de kortere koketid

Kyllingkraft

Ha kyllingskroget, grønnsaker, urter og krydder i en stor gryte. Fyll med kaldt vann så det dekker så vidt. Kok opp. La det småputre under lokk i 2–3 timer.
Fjern kyllingskroget og grønnsakene. Sil kraften. Smaker du på den nå, vil den ikke smake noe. Ha i noen gode klyper salt og kjenn hvordan smaken plutselig kommer fram. Fortsett å salte og smake til du synes kraften er passe salt.

Bønnegryte

Ha løk, gulrot og stangselleri i en gryte med noen gode klunker olje og en klype salt. La det steke på middels varme til alt er helt mykt. Det tar 15–20 minutter.
Ha i hvitløk og stek videre i 1–2 minutter.
Hell vannet av bønnene, skyll dem godt og ha dem i gryten.
Ha i hvitvin og kyllingkraft. Kok opp og la det småkoke i noen minutter, slik at alkoholen fordamper.
Legg på lokk og la bønnene koke til de er møre. Det tar 1–2 timer, avhengig av hvor lenge bønnene har ligget i vann.
Når bønnene er ferdigkokt, har du i makaronien. Legg på lokk og kok til makaronien er al dente (ferdigkokt, men med tyggemotstand). På grunn av stivelsen fra makaronien bør kraften ha fått en ganske tykk konsistens.
Ha i sitronsaft og persille. Smak til med salt og pepper.
Øs gryta over i dype skåler. Topp med olivenolje og masse parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?