Biang biang-nudler
Biang biang-nudler, også kjent som hand pulled noodles, er en kinesisk nudelvariant som lages på en helt spesiell måte: Deigen trekkes ut ved at den slås mot kjøkkenbenken, og så rives i to, før den kokes med én gang.
Nudlene har fått navnet «biang biang» på grunn av lyden nudeldeigen lager når den klaskes mot kjøkkenbenken. Oppskriften er det kokk Sue Zhou fra ZHOU Food som står bak.
Biang biang-nudler, også kjent som hand pulled noodles, er en kinesisk nudelvariant som lages på en helt spesiell måte: Deigen trekkes ut ved at den slås mot kjøkkenbenken, og så rives i to, før den kokes med én gang.
Nudlene har fått navnet «biang biang» på grunn av lyden nudeldeigen lager når den klaskes mot kjøkkenbenken. Oppskriften er det kokk Sue Zhou fra ZHOU Food som står bak.
- 500 g hvetemel
- 5 g salt
- 240 - 250 g vann
- olje, rapsolje eller solsikkeolje
Til servering
- Chinkiang-eddik
- lys soyasaus
- hvitløk, fersk, revet
- chiliflak
- rapsolje
- 500 g hvetemel
- 5 g salt
- 240 - 250 g vann
- olje, rapsolje eller solsikkeolje
Til servering
- Chinkiang-eddik
- lys soyasaus
- hvitløk, fersk, revet
- chiliflak
- rapsolje
Hand-pulling
