Helstekt kalkunfilet
Helstekt kalkunfilet er saftig og smakfull festmat som gjerne serveres til jul eller nyttår. Her viser mesterkokk Lise Finckenhagen hvordan du tilbereder den helt perfekt. Server gjerne kalkunfileten med waldorfsalat eller annet godt tilbehør som passer til kalkun.
Steketiden vil variere etter størrelsen og tykkelsen på kalkunbrystet. Husk at temperaturen også vil stige et par grader etter kjøttet er tatt ut ovnen.
Sjekk også hvordan du lager helstekt kalkun steg for steg.
Helstekt kalkunfilet er saftig og smakfull festmat som gjerne serveres til jul eller nyttår. Her viser mesterkokk Lise Finckenhagen hvordan du tilbereder den helt perfekt. Server gjerne kalkunfileten med waldorfsalat eller annet godt tilbehør som passer til kalkun.
Steketiden vil variere etter størrelsen og tykkelsen på kalkunbrystet. Husk at temperaturen også vil stige et par grader etter kjøttet er tatt ut ovnen.
Sjekk også hvordan du lager helstekt kalkun steg for steg.
- 1 stk kalkunbryst, cirka 700 gram, helst med skinn
- 4 fedd hvitløk, ikke skrelte
- 1 kvast estragon, evt. timian eller rosmarin
- salt
- pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
- 1 stk kalkunbryst, cirka 700 gram, helst med skinn
- 4 fedd hvitløk, ikke skrelte
- 1 kvast estragon, evt. timian eller rosmarin
- salt
- pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
