Fried chicken sandwich

40 min

En saftig fried chicken sandwich bringer deg så nært fritert kylling det går an å komme uten frityr. Det mener i alle fall Kristoffer Kaayne Kaalsaas, som står bak oppskriften.

– Denne oppskriften har vært en game changer for meg. Jeg har alltid fritert fish and chips, potetgull, vårruller og kylling i to liter med olje, men en følger på instagram sa at det faktisk funker fint å fritere vårruller i ovnen. Og det fikk meg til å tenke at det samme burde gå med kylling, skriver han i sin bok "Sånn her lager du..."

KFC-krydderblandingen rekker til flere kyllingfileter. Om du ikke har krydderblanding, kan du også bruke kun salt og pepper.

1026 har lagret denne
Fried chicken sandwich
Foto: Sigurd Fandango

En saftig fried chicken sandwich bringer deg så nært fritert kylling det går an å komme uten frityr. Det mener i alle fall Kristoffer Kaayne Kaalsaas, som står bak oppskriften.

– Denne oppskriften har vært en game changer for meg. Jeg har alltid fritert fish and chips, potetgull, vårruller og kylling i to liter med olje, men en følger på instagram sa at det faktisk funker fint å fritere vårruller i ovnen. Og det fikk meg til å tenke at det samme burde gå med kylling, skriver han i sin bok "Sånn her lager du..."

KFC-krydderblandingen rekker til flere kyllingfileter. Om du ikke har krydderblanding, kan du også bruke kun salt og pepper.

1026 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 stk kyllingfilet
  • 2 stykker egg
  • 2 dl hvetemel
  • 1.5 dl solsikkeolje, eller raps

KFC-krydderblanding

  • 6 dl hvetemel
  • 4 ss paprikapulver
  • 2 ss hvit pepper, nykvernet
  • 1 ss sellerisalt
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss sennepspulver
  • 1 ss salt
  • 1 ss sort pepper
  • 0.5 ss timian, tørket
  • 1 ss malt ingefær
  • 0.5 ts oregano
  • 1 ts basilikum, tørket

Topping til sandwich

  • 2 stykker rundstykke, eller hamburgerbrød
  • 1 stk avokado
  • 1 stk tomat
  • 2 håndfull ruccola
  • sennep, gjerne amerikansk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kyllingfilet
  • 2 stykker egg
  • 2 dl hvetemel
  • 1.5 dl solsikkeolje, eller raps

KFC-krydderblanding

  • 6 dl hvetemel
  • 4 ss paprikapulver
  • 2 ss hvit pepper, nykvernet
  • 1 ss sellerisalt
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss sennepspulver
  • 1 ss salt
  • 1 ss sort pepper
  • 0.5 ss timian, tørket
  • 1 ss malt ingefær
  • 0.5 ts oregano
  • 1 ts basilikum, tørket

Topping til sandwich

  • 2 stykker rundstykke, eller hamburgerbrød
  • 1 stk avokado
  • 1 stk tomat
  • 2 håndfull ruccola
  • sennep, gjerne amerikansk
Sett ovnene på 200 grader med varmluft. Dette gjøres for å fordele varmen best mulig. Det blir litt som en airfryer.
De filetene horisontalt i to, eller eventuelt tre hvis de er ekstra tykke og store. Dette er for at de skal få en jevn tykkelse, slik at stykkene stekes jevnt.
Visp sammen eggene i en stor skål.
Dypp filetene i denne rekkefølgen: Først i litt mel, deretter i eggene, så i KFC-krydderblandingen, så tilbake i eggeblandingen og over i krydderblandingen igjen.
Sett et stekebrett med aluminiumsfolie nederst i ovnen. Dypp filetene forsiktig i en bolle med solsikkeoljen og legg dem på en rist. Når kyllingen ligger på rist, kommer varmluften bedre til på undersiden.
Sett i ovnen og stek i 17-20 minutter til kyllingen er gyllen. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile noen minutter på risten.
Del opp og lag en sandwich med ingrediensene over. Du kan også spise kyllingen som sykt store chicken nuggets eller i en salat.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnene på 200 grader med varmluft. Dette gjøres for å fordele varmen best mulig. Det blir litt som en airfryer.
De filetene horisontalt i to, eller eventuelt tre hvis de er ekstra tykke og store. Dette er for at de skal få en jevn tykkelse, slik at stykkene stekes jevnt.
Visp sammen eggene i en stor skål.
Dypp filetene i denne rekkefølgen: Først i litt mel, deretter i eggene, så i KFC-krydderblandingen, så tilbake i eggeblandingen og over i krydderblandingen igjen.
Sett et stekebrett med aluminiumsfolie nederst i ovnen. Dypp filetene forsiktig i en bolle med solsikkeoljen og legg dem på en rist. Når kyllingen ligger på rist, kommer varmluften bedre til på undersiden.
Sett i ovnen og stek i 17-20 minutter til kyllingen er gyllen. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile noen minutter på risten.
Del opp og lag en sandwich med ingrediensene over. Du kan også spise kyllingen som sykt store chicken nuggets eller i en salat.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?