Bruk god tid og stek kyllingen på lav varme lenge. Brun den til slutt, og du får en maksimalt saftig kylling. Perfekt for dager med godt tid, hvor du vil imponere gjestene eller familien litt ekstra.
Bruk god tid og stek kyllingen på lav varme lenge. Brun den til slutt, og du får en maksimalt saftig kylling. Perfekt for dager med godt tid, hvor du vil imponere gjestene eller familien litt ekstra.
Bak grønnsaker og sett til side før du steker kyllingen. La kyllingen ligge i romtemperatur i 1 time før du den går i ovnen. Gni godt inn med salt, og fyll buken med sitron og urter. Sett ovnen på 125 grader.
Stikk et steketermometer inn brystet på kyllingen og plasser den i ovnen. La steke til kjernetemperaturen er 60 grader, det tar omtrent 1-1,5 time.
Skru opp varmen til mellom 200-240 grader og gi fuglen en fin bruning i ovnen til slutt. Bruk gjerne grillelementet. Den bør ikke stå i mer enn omtrent ti minutter. La fuglen hvile i minst ett kvarter før du skjærer den opp. Server med sitron, olivenolje, sennep, og salat og bakte grønnsaker.
Tips: Varm opp bakte grønnsaker eller annet tilbehør i ovnen mens du bruner kyllingen.
Bon appetit!
Bak grønnsaker og sett til side før du steker kyllingen. La kyllingen ligge i romtemperatur i 1 time før du den går i ovnen. Gni godt inn med salt, og fyll buken med sitron og urter. Sett ovnen på 125 grader.
Stikk et steketermometer inn brystet på kyllingen og plasser den i ovnen. La steke til kjernetemperaturen er 60 grader, det tar omtrent 1-1,5 time.
Skru opp varmen til mellom 200-240 grader og gi fuglen en fin bruning i ovnen til slutt. Bruk gjerne grillelementet. Den bør ikke stå i mer enn omtrent ti minutter. La fuglen hvile i minst ett kvarter før du skjærer den opp. Server med sitron, olivenolje, sennep, og salat og bakte grønnsaker.
Tips: Varm opp bakte grønnsaker eller annet tilbehør i ovnen mens du bruner kyllingen.