Kremet kylling med hvitløk og spinat

45 min

Bryst med skinn, surret i fløtesaus med hvitløk og estragon er en favoritt det er vanskelig å gå lei. Men vær nøye med at skinnet blir skikkelig sprøtt i første runde, med sprøtt kyllingkinn blir nemlig alt så meget bedre. Fløte, estragon og kylling er en helt nydelig kombinasjon, men får du ikke tak i estragon kan du prøve deg med kjørvel, persille eller basilikum. Funker bra det og!

Tips: Estragon kan erstattes med kjørvel, persille eller basilikum.

Serveres for eksempel med ris og en frisk grønn salat.

Legg gjerne noen urteblader (som for eksempel estragon, persille eller basilikum) under skinnet på kyllingen.

I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer.

4378 har lagret denne
Kremet kylling med hvitløk og spinat

Bryst med skinn, surret i fløtesaus med hvitløk og estragon er en favoritt det er vanskelig å gå lei. Men vær nøye med at skinnet blir skikkelig sprøtt i første runde, med sprøtt kyllingkinn blir nemlig alt så meget bedre. Fløte, estragon og kylling er en helt nydelig kombinasjon, men får du ikke tak i estragon kan du prøve deg med kjørvel, persille eller basilikum. Funker bra det og!

Tips: Estragon kan erstattes med kjørvel, persille eller basilikum.

Serveres for eksempel med ris og en frisk grønn salat.

Legg gjerne noen urteblader (som for eksempel estragon, persille eller basilikum) under skinnet på kyllingen.

I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer.

4378 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk kyllingbryst, med skinn.
  • 8 stk hvitløksfedd, uskrelte.
  • 2 dl hvitvin, tørr.
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 2 ss olje
  • 3 ss estragon, frisk
  • 200 g spinat, fersk
  • smør, og olje til steking
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingbryst, med skinn.
  • 8 stk hvitløksfedd, uskrelte.
  • 2 dl hvitvin, tørr.
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 2 ss olje
  • 3 ss estragon, frisk
  • 200 g spinat, fersk
  • smør, og olje til steking
  • salt og kvernet pepper
Klapp kyllingbrystene tørre og krydre de godt med salt og pepper. Legg gjerne noen urteblader inn under skinnet.
Varm en klunk olje i en gryte eller stekepanne (helst med høye kanter.) Legg i kyllingen med skinnsiden ned (hvis det ikke er plass til alle kan du gjøre det i to omganger) og tilsett knuste hvitløkfedd (skvis dem med bredsiden av en kniv). Stek til skinnet på kyllingen blir gyllent og helt sprøtt.
Snu brystene, ha i en klatt med smør og stek brystene til de får stekskorpe på undersiden og.
Løft kyllingen ut av pannen/gryten så lenge (er det mye fett i gryta kan du fjerne litt av det, men la hvitløken være igjen). Tilsett vin og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte og gi det hele et oppkok. La det småkoke til sausen har tyknet noe.
Rør inn estragon og legg kyllingen over i sausen (med skinnsiden opp). La det putre/syde over middels lav varme i cirka 8-10 minutter (eller til kjøttet er gjennomstekt/kokt). Rør eller rist litt på gryten med jevne mellomrom. Juster med litt salt og pepper om nødvendig.
Fres spinaten raskt i en stor stekepanne til den akkurat kollapser. Rør gjerne rundt i spinaten med et hvitløkfedd festet til en gaffel. Krydre lett med salt og pepper og legg spinaten over i kyllinggryten.
Dryss over litt ekstra urter og server.
woman cooking

Bon appetit!

Klapp kyllingbrystene tørre og krydre de godt med salt og pepper. Legg gjerne noen urteblader inn under skinnet.
Varm en klunk olje i en gryte eller stekepanne (helst med høye kanter.) Legg i kyllingen med skinnsiden ned (hvis det ikke er plass til alle kan du gjøre det i to omganger) og tilsett knuste hvitløkfedd (skvis dem med bredsiden av en kniv). Stek til skinnet på kyllingen blir gyllent og helt sprøtt.
Snu brystene, ha i en klatt med smør og stek brystene til de får stekskorpe på undersiden og.
Løft kyllingen ut av pannen/gryten så lenge (er det mye fett i gryta kan du fjerne litt av det, men la hvitløken være igjen). Tilsett vin og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte og gi det hele et oppkok. La det småkoke til sausen har tyknet noe.
Rør inn estragon og legg kyllingen over i sausen (med skinnsiden opp). La det putre/syde over middels lav varme i cirka 8-10 minutter (eller til kjøttet er gjennomstekt/kokt). Rør eller rist litt på gryten med jevne mellomrom. Juster med litt salt og pepper om nødvendig.
Fres spinaten raskt i en stor stekepanne til den akkurat kollapser. Rør gjerne rundt i spinaten med et hvitløkfedd festet til en gaffel. Krydre lett med salt og pepper og legg spinaten over i kyllinggryten.
Dryss over litt ekstra urter og server.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?