Helstekt kylling med sitron
I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer.
Noen tenker kanskje at en hel fugl er litt styrete og vanskelig, men det er det jo egentlig ikke. Den skal bare skylles, klappes, krydres og stekes. Og kanskje masseres litt, da. Ja, jeg liker veldig godt å lage et kryddersmør som jeg fyller innunder skinnet, og masserer litt lett og forsiktig utover. På den måten blir brystkjøttet både beskyttet og infusert med smaken av kryddersmør, samtidig som smøret smelter underveis og gjør kjøttet ekstra saftig.
Jeg har gått for noe så enkelt som hvitløk- og persillesmør med sitron og rosmarin i tillegg. Men kryddersmøret kan du selvsagt variere så mye du vil (bare det smaker godt, selvsagt). Og det er lite som slår duften av en lubben kylling som koser seg i ovnen.
Tips: Ris, potetstappe, selleripure eller søtpotetstappe passer godt som tilbehør.
Vask og skrubb sitronen godt under lunkent vann før bruk.
I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer.
Noen tenker kanskje at en hel fugl er litt styrete og vanskelig, men det er det jo egentlig ikke. Den skal bare skylles, klappes, krydres og stekes. Og kanskje masseres litt, da. Ja, jeg liker veldig godt å lage et kryddersmør som jeg fyller innunder skinnet, og masserer litt lett og forsiktig utover. På den måten blir brystkjøttet både beskyttet og infusert med smaken av kryddersmør, samtidig som smøret smelter underveis og gjør kjøttet ekstra saftig.
Jeg har gått for noe så enkelt som hvitløk- og persillesmør med sitron og rosmarin i tillegg. Men kryddersmøret kan du selvsagt variere så mye du vil (bare det smaker godt, selvsagt). Og det er lite som slår duften av en lubben kylling som koser seg i ovnen.
Tips: Ris, potetstappe, selleripure eller søtpotetstappe passer godt som tilbehør.
Vask og skrubb sitronen godt under lunkent vann før bruk.
- 1 stk kylling, hel, 1,5-2 kilo.
- 150 g meierismør, romtemperert
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 bunt persille
- 1 stk sitron, helst Amalfi-sitron.
- rosmarin, eller timian, frisk.
- salt og kvernet pepper
- tørket chili, knust.
- olivenolje
- friske urter, eller spirer til pynt.
- 1 stk kylling, hel, 1,5-2 kilo.
- 150 g meierismør, romtemperert
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 bunt persille
- 1 stk sitron, helst Amalfi-sitron.
- rosmarin, eller timian, frisk.
- salt og kvernet pepper
- tørket chili, knust.
- olivenolje
- friske urter, eller spirer til pynt.
