Saftig kyllingform med mozzarella

50 min
Lagret av 3661 brukere
Saftig kyllingform med mozzarella
Foto: Johanna Siring
Lagret av 3661 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk kylling, overlår, med skinn og ben
  • 600 g tomat, mellomstore
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • tørket chili
  • olivenolje
  • 200 g brød, i grove biter, gjerne surdeigsbrød eller lyst brød
  • 1 - 2 stykker mozzarella, fersk
  • basilikum

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk kylling, overlår, med skinn og ben
  • 600 g tomat, mellomstore
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • tørket chili
  • olivenolje
  • 200 g brød, i grove biter, gjerne surdeigsbrød eller lyst brød
  • 1 - 2 stykker mozzarella, fersk
  • basilikum
Varm ovnen til 200 grader.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Stek det hele midt i ovnen i 25-30 minutter, til kyllingen har fått fin farge og grønnsakene er helt myke.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Stek det hele midt i ovnen i 25-30 minutter, til kyllingen har fått fin farge og grønnsakene er helt myke.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?