Til hovedinnhold

Kylling teriyaki - i trykkoker

30 min
15 varer
370
Kylling teriyaki - i trykkoker

Tips: Tilsett grønnsaker som wokket/lynstekt vårløk og paprika. Aspargesbønner, asparges og noen fruktige biter ananas passer også godt. Kyllingfilet kan også brukes. Da holder det med 5 minutter under fullt trykk.

Som ekstra tilbehør er det godt med en frisk og spicy agurksalat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g kylling, overlårfilet
  • 2 ss sesamolje
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1.25 dl soyasaus, med redusert saltinnhold
  • 0.5 dl riseddik, eller 7%
  • 0.75 dl honning, flytende
  • 0.5 ts tørkede chili, knust
  • 0.5 ts sort pepper, grovkvernet
  • 1 ss maisenna
  • 1 ss vann
  • sesamfrø
  • koriander, frisk
  • vårløk, finsnittet

Til servering

  • ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kylling, overlårfilet
  • 2 ss sesamolje
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1.25 dl soyasaus, med redusert saltinnhold
  • 0.5 dl riseddik, eller 7%
  • 0.75 dl honning, flytende
  • 0.5 ts tørkede chili, knust
  • 0.5 ts sort pepper, grovkvernet
  • 1 ss maisenna
  • 1 ss vann
  • sesamfrø
  • koriander, frisk
  • vårløk, finsnittet

Til servering

  • ris
Del lårene i grove biter. Varm sesamoljen i gryta over middels varme og fres hvitløken under omrøring.
Tilsett kylling, ingefær, soyasaus, eddik, honning, chili og pepper. Sett på lokket og kok under fullt trykk i 8 minutter (ta tiden fra fullt trykk er oppnådd).
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket (på mange trykkokere finnes det en egen «hurtigutløser» for rask frigjøring av trykk).
Løft opp kjøttet og jevn sausen med maisenna (blandet med vann) til passe tykkelse.
Bland kjøttet tilbake i sausen og dryss over sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Del lårene i grove biter. Varm sesamoljen i gryta over middels varme og fres hvitløken under omrøring.
Tilsett kylling, ingefær, soyasaus, eddik, honning, chili og pepper. Sett på lokket og kok under fullt trykk i 8 minutter (ta tiden fra fullt trykk er oppnådd).
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket (på mange trykkokere finnes det en egen «hurtigutløser» for rask frigjøring av trykk).
Løft opp kjøttet og jevn sausen med maisenna (blandet med vann) til passe tykkelse.
Bland kjøttet tilbake i sausen og dryss over sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?