Kylling nasi goreng
Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee.
Denne retten er mild, og populær i hele Indonesia.
- Denne versjonen av nasi goreng er min favoritt. Galangal og hvitt pepper gir den styrke, som blir balansert av sødmen i ketjap manis og saltet i soyasausen og fiskesausen. Et stekt andeegg på toppen, gjør dette til ren luksus. Med krønsj fra grønne bønner, fritert sjalottløk og kerupuk eller rekechips, gjør at denne retten er perfekt og min favoritt for en fredags kveld inne, forklarer Lee i kokeboken.
Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee.
Denne retten er mild, og populær i hele Indonesia.
- Denne versjonen av nasi goreng er min favoritt. Galangal og hvitt pepper gir den styrke, som blir balansert av sødmen i ketjap manis og saltet i soyasausen og fiskesausen. Et stekt andeegg på toppen, gjør dette til ren luksus. Med krønsj fra grønne bønner, fritert sjalottløk og kerupuk eller rekechips, gjør at denne retten er perfekt og min favoritt for en fredags kveld inne, forklarer Lee i kokeboken.
Ingredienser
- 2 stk kyllinglår, utbenet og kuttet i terninger
- 2 fedd hvitløk
- 8 cl galangal, eller ingefær, skrelt og hakket
- 1 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thaisjalott
- 1 håndfull grønne bønner, hakket
- 2 stk vårløk, grovhakket
- 0.25 ts gurkemeie
- 95 g jasminris, eller basmati, kokt og avkjølt (cirka 240 g i ferdigkokt vekt)
- 2 ss ketjap manis
- 1.5 ts fiskesaus
- 2 ts soyasaus
- salt
- solsikkeolje, eller kokosolje, til steking
- hvit pepper
Til servering
- 2 stk egg, helst and, men får du ikke tak i det så fra høne
- 1 ss sprøstekt løk
- 0.5 stk rød chili
Slik gjør du:
- 2 stk kyllinglår, utbenet og kuttet i terninger
- 2 fedd hvitløk
- 8 cl galangal, eller ingefær, skrelt og hakket
- 1 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thaisjalott
- 1 håndfull grønne bønner, hakket
- 2 stk vårløk, grovhakket
- 0.25 ts gurkemeie
- 95 g jasminris, eller basmati, kokt og avkjølt (cirka 240 g i ferdigkokt vekt)
- 2 ss ketjap manis
- 1.5 ts fiskesaus
- 2 ts soyasaus
- salt
- solsikkeolje, eller kokosolje, til steking
- hvit pepper
Til servering
- 2 stk egg, helst and, men får du ikke tak i det så fra høne
- 1 ss sprøstekt løk
- 0.5 stk rød chili
