Til hovedinnhold
rask

Kylling nasi goreng

20 min

Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee.

Denne retten er mild, og populær i hele Indonesia.

- Denne versjonen av nasi goreng er min favoritt. Galangal og hvitt pepper gir den styrke, som blir balansert av sødmen i ketjap manis og saltet i soyasausen og fiskesausen. Et stekt andeegg på toppen, gjør dette til ren luksus. Med krønsj fra grønne bønner, fritert sjalottløk og kerupuk eller rekechips, gjør at denne retten er perfekt og min favoritt for en fredags kveld inne, forklarer Lee i kokeboken.

Lagret av 559 brukere
Foto: Louise Hagger

Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee.

Denne retten er mild, og populær i hele Indonesia.

- Denne versjonen av nasi goreng er min favoritt. Galangal og hvitt pepper gir den styrke, som blir balansert av sødmen i ketjap manis og saltet i soyasausen og fiskesausen. Et stekt andeegg på toppen, gjør dette til ren luksus. Med krønsj fra grønne bønner, fritert sjalottløk og kerupuk eller rekechips, gjør at denne retten er perfekt og min favoritt for en fredags kveld inne, forklarer Lee i kokeboken.

Lagret av 559 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stk kyllinglår, utbenet og kuttet i terninger
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 cl galangal, eller ingefær, skrelt og hakket
  • 1 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thaisjalott
  • 1 håndfull grønne bønner, hakket
  • 2 stk vårløk, grovhakket
  • 0.25 ts gurkemeie
  • 95 g jasminris, eller basmati, kokt og avkjølt (cirka 240 g i ferdigkokt vekt)
  • 2 ss ketjap manis
  • 1.5 ts fiskesaus
  • 2 ts soyasaus
  • salt
  • solsikkeolje, eller kokosolje, til steking
  • hvit pepper

Til servering

  • 2 stk egg, helst and, men får du ikke tak i det så fra høne
  • 1 ss sprøstekt løk
  • 0.5 stk rød chili

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk kyllinglår, utbenet og kuttet i terninger
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 cl galangal, eller ingefær, skrelt og hakket
  • 1 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thaisjalott
  • 1 håndfull grønne bønner, hakket
  • 2 stk vårløk, grovhakket
  • 0.25 ts gurkemeie
  • 95 g jasminris, eller basmati, kokt og avkjølt (cirka 240 g i ferdigkokt vekt)
  • 2 ss ketjap manis
  • 1.5 ts fiskesaus
  • 2 ts soyasaus
  • salt
  • solsikkeolje, eller kokosolje, til steking
  • hvit pepper

Til servering

  • 2 stk egg, helst and, men får du ikke tak i det så fra høne
  • 1 ss sprøstekt løk
  • 0.5 stk rød chili
Krydre kyllingbitene med salt og pepper før du varmen opp en spiseskje med olje i en stor stekepanne over høy varme. Stek kyllingen til den er gjennomstekt, i cirka tre minutter. Ta den ut av pannen og sett til siden.
Ha en spiseskje olje til i pannen, og ha i hvitløken, galangal eller ingefær og sjalottløken og stek over medium varme til det dufter sterkt. Ha i de grønne bønnene, vårløk og gurkemeie og stek i ett minutt til.
Ha i ris i pannen. Sørg for å blande alt godt og at risen er gjennomvarmet. Ha kyllingen tilbake i pannen. Smakssett med ketjap manis, fiskesaus, soyasaus og en stor klype hvitt pepper og ekstra salt om nødvendig.
I mellomtiden steker du speilegg. Sett en stekepanne over medium til høy varme, og ha i litt olje. Når oljen er varm knekker du i eggene, stek i 2-3 minutter til hvittene er delvis stekt. Vipp pannen over, og hell litt av oljen over eggehvittene til de er gjennomstekte. (jeg liker eggeplommene mine rennende, men stek slik du foretrekker). Smak til med salt.
Ha risen på to tallerkner og topp med sprøløk, chili og speilegg. Og server gjerne med rekechips eller indonesiske kerupuk.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kyllingbitene med salt og pepper før du varmen opp en spiseskje med olje i en stor stekepanne over høy varme. Stek kyllingen til den er gjennomstekt, i cirka tre minutter. Ta den ut av pannen og sett til siden.
Ha en spiseskje olje til i pannen, og ha i hvitløken, galangal eller ingefær og sjalottløken og stek over medium varme til det dufter sterkt. Ha i de grønne bønnene, vårløk og gurkemeie og stek i ett minutt til.
Ha i ris i pannen. Sørg for å blande alt godt og at risen er gjennomvarmet. Ha kyllingen tilbake i pannen. Smakssett med ketjap manis, fiskesaus, soyasaus og en stor klype hvitt pepper og ekstra salt om nødvendig.
I mellomtiden steker du speilegg. Sett en stekepanne over medium til høy varme, og ha i litt olje. Når oljen er varm knekker du i eggene, stek i 2-3 minutter til hvittene er delvis stekt. Vipp pannen over, og hell litt av oljen over eggehvittene til de er gjennomstekte. (jeg liker eggeplommene mine rennende, men stek slik du foretrekker). Smak til med salt.
Ha risen på to tallerkner og topp med sprøløk, chili og speilegg. Og server gjerne med rekechips eller indonesiske kerupuk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?