Utflatet kylling med sitrongress og frisk chilidipp-saus
Grillet kylling er noe de aller fleste liker, lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.
Prøv denne varianten hvor du flater ut hele fuglen så den ligger der litt sjenert, klar for en marinade med sitrongress, hvitløk, lime og masse annet godt. Når den skal grilles kan du godt gi skinnsiden litt god farge før du snur kyllingen og lar den kose seg videre over indirekte varme (kjøligere del av grillen) til skinnet er sprøtt og kjøttet faller fra beina.
Tips
Lag gjerne dobbel porsjon av dippsausen. Som ekstra tilbehør passer det godt med en nudelsalat eller kokt ris.
Samme marinade kan brukes på kyllinglår.
Grillet kylling er noe de aller fleste liker, lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.
Prøv denne varianten hvor du flater ut hele fuglen så den ligger der litt sjenert, klar for en marinade med sitrongress, hvitløk, lime og masse annet godt. Når den skal grilles kan du godt gi skinnsiden litt god farge før du snur kyllingen og lar den kose seg videre over indirekte varme (kjøligere del av grillen) til skinnet er sprøtt og kjøttet faller fra beina.
Tips
Lag gjerne dobbel porsjon av dippsausen. Som ekstra tilbehør passer det godt med en nudelsalat eller kokt ris.
Samme marinade kan brukes på kyllinglår.
- 1 stk kylling, hel, 1,6 - 1,8 kg
- 3 stk sitrongress
- 2 ss sukker, gjerne brunt
- 3 ss fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- 1 stk lime
- 4 fedd hvitløk, eventuelt flere
- 1 ts sort pepper
- 1 klype tørket chili
- koriander, fersk
- 1 stk sommerkål
- olje, nøytral
- salt og kvernet pepper
- peanøtter, hakket
- 1 bunt koriander, fersk
Frisk chilidipp-saus
- 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ts ingefær, revet
- 2 ss sukker, gjerne brunt
- 1 stk lime, saften
- 3 ss fiskesaus
- 3 ss vann
- 1 ts riseddik, eller vanlig 7%
- 1 stk kylling, hel, 1,6 - 1,8 kg
- 3 stk sitrongress
- 2 ss sukker, gjerne brunt
- 3 ss fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- 1 stk lime
- 4 fedd hvitløk, eventuelt flere
- 1 ts sort pepper
- 1 klype tørket chili
- koriander, fersk
- 1 stk sommerkål
- olje, nøytral
- salt og kvernet pepper
- peanøtter, hakket
- 1 bunt koriander, fersk
Frisk chilidipp-saus
- 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ts ingefær, revet
- 2 ss sukker, gjerne brunt
- 1 stk lime, saften
- 3 ss fiskesaus
- 3 ss vann
- 1 ts riseddik, eller vanlig 7%
