Utflatet kylling med sitrongress og frisk chilidipp-saus

1 t 30 min

Grillet kylling er noe de aller fleste liker, lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.

Prøv denne varianten hvor du flater ut hele fuglen så den ligger der litt sjenert, klar for en marinade med sitrongress, hvitløk, lime og masse annet godt. Når den skal grilles kan du godt gi skinnsiden litt god farge før du snur kyllingen og lar den kose seg videre over indirekte varme (kjøligere del av grillen) til skinnet er sprøtt og kjøttet faller fra beina.

Tips

Lag gjerne dobbel porsjon av dippsausen. Som ekstra tilbehør passer det godt med en nudelsalat eller kokt ris.

Samme marinade kan brukes på kyllinglår.

253 har lagret denne
Grillet kylling med sitrongress og chilidipp med salat

Grillet kylling er noe de aller fleste liker, lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.

Prøv denne varianten hvor du flater ut hele fuglen så den ligger der litt sjenert, klar for en marinade med sitrongress, hvitløk, lime og masse annet godt. Når den skal grilles kan du godt gi skinnsiden litt god farge før du snur kyllingen og lar den kose seg videre over indirekte varme (kjøligere del av grillen) til skinnet er sprøtt og kjøttet faller fra beina.

Tips

Lag gjerne dobbel porsjon av dippsausen. Som ekstra tilbehør passer det godt med en nudelsalat eller kokt ris.

Samme marinade kan brukes på kyllinglår.

253 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk kylling, hel, 1,6 - 1,8 kg
  • 3 stk sitrongress
  • 2 ss sukker, gjerne brunt
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 4 fedd hvitløk, eventuelt flere
  • 1 ts sort pepper
  • 1 klype tørket chili
  • koriander, fersk
  • 1 stk sommerkål
  • olje, nøytral
  • salt og kvernet pepper
  • peanøtter, hakket
  • 1 bunt koriander, fersk

Frisk chilidipp-saus

  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts ingefær, revet
  • 2 ss sukker, gjerne brunt
  • 1 stk lime, saften
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss vann
  • 1 ts riseddik, eller vanlig 7%
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, hel, 1,6 - 1,8 kg
  • 3 stk sitrongress
  • 2 ss sukker, gjerne brunt
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 4 fedd hvitløk, eventuelt flere
  • 1 ts sort pepper
  • 1 klype tørket chili
  • koriander, fersk
  • 1 stk sommerkål
  • olje, nøytral
  • salt og kvernet pepper
  • peanøtter, hakket
  • 1 bunt koriander, fersk

Frisk chilidipp-saus

  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts ingefær, revet
  • 2 ss sukker, gjerne brunt
  • 1 stk lime, saften
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss vann
  • 1 ts riseddik, eller vanlig 7%
Skyll kyllingen og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en solid saks og klipp langs med begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden, snu kyllingen og press den ned og ut slik at den åpner seg og flater ut.
Skyll kyllingen og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en solid saks og klipp langs med begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden, snu kyllingen og press den ned og ut slik at den åpner seg og flater ut.
Fjern de ytterste harde bladene på det ene sitrongresset og hakk den myke kjernen. Bruk en stavmikser (eller hurtigmikser) og kjør hakket sitrongress sammen med sukker, fiskesaus, soyasaus, limesaft, hakket hvitløk, pepper og en klype tørket chili til en jevn tykk marinade.
Fjern de ytterste harde bladene på det ene sitrongresset og hakk den myke kjernen. Bruk en stavmikser (eller hurtigmikser) og kjør hakket sitrongress sammen med sukker, fiskesaus, soyasaus, limesaft, hakket hvitløk, pepper og en klype tørket chili til en jevn tykk marinade.
Gni kyllingen inn med marinaden og la den marinere i minst 2 timer, gjerne natte over. Stikk et par hull gjennom skinnet fra undersiden (bruk for eksempel et grillspyd) og stikk 2 hele sitrongress gjennom hullene.
Gni kyllingen inn med marinaden og la den marinere i minst 2 timer, gjerne natte over. Stikk et par hull gjennom skinnet fra undersiden (bruk for eksempel et grillspyd) og stikk 2 hele sitrongress gjennom hullene.
Fyr opp grillen og grill kyllingen over indirekte varme med brystet opp i 45-60 minutter, eller til skinnet er sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen få hvile i 10-15 minutter før servering.
Fyr opp grillen og grill kyllingen over indirekte varme med brystet opp i 45-60 minutter, eller til skinnet er sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen få hvile i 10-15 minutter før servering.
Kjør alle ingrediensene til dippsausen raskt sammen med en stavmikser eller hurtigmikser (eller mos det sammen i en morter).
Rens og del kålen i tykke skiver eller smale båter. Pensle kålen med litt olje og grill den gyllen og knapt mør over høy varme. Krydre lett med salt og pepper og drypp over litt av sausen, hakket koriander og hakkede peanøtter.
Del kyllingen i grove biter før servering og dryss gjerne over hakket koriander og peanøtter.
Del kyllingen i grove biter før servering og dryss gjerne over hakket koriander og peanøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll kyllingen og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en solid saks og klipp langs med begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden, snu kyllingen og press den ned og ut slik at den åpner seg og flater ut.
Skyll kyllingen og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en solid saks og klipp langs med begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden, snu kyllingen og press den ned og ut slik at den åpner seg og flater ut.
Fjern de ytterste harde bladene på det ene sitrongresset og hakk den myke kjernen. Bruk en stavmikser (eller hurtigmikser) og kjør hakket sitrongress sammen med sukker, fiskesaus, soyasaus, limesaft, hakket hvitløk, pepper og en klype tørket chili til en jevn tykk marinade.
Fjern de ytterste harde bladene på det ene sitrongresset og hakk den myke kjernen. Bruk en stavmikser (eller hurtigmikser) og kjør hakket sitrongress sammen med sukker, fiskesaus, soyasaus, limesaft, hakket hvitløk, pepper og en klype tørket chili til en jevn tykk marinade.
Gni kyllingen inn med marinaden og la den marinere i minst 2 timer, gjerne natte over. Stikk et par hull gjennom skinnet fra undersiden (bruk for eksempel et grillspyd) og stikk 2 hele sitrongress gjennom hullene.
Gni kyllingen inn med marinaden og la den marinere i minst 2 timer, gjerne natte over. Stikk et par hull gjennom skinnet fra undersiden (bruk for eksempel et grillspyd) og stikk 2 hele sitrongress gjennom hullene.
Fyr opp grillen og grill kyllingen over indirekte varme med brystet opp i 45-60 minutter, eller til skinnet er sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen få hvile i 10-15 minutter før servering.
Fyr opp grillen og grill kyllingen over indirekte varme med brystet opp i 45-60 minutter, eller til skinnet er sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen få hvile i 10-15 minutter før servering.
Kjør alle ingrediensene til dippsausen raskt sammen med en stavmikser eller hurtigmikser (eller mos det sammen i en morter).
Rens og del kålen i tykke skiver eller smale båter. Pensle kålen med litt olje og grill den gyllen og knapt mør over høy varme. Krydre lett med salt og pepper og drypp over litt av sausen, hakket koriander og hakkede peanøtter.
Del kyllingen i grove biter før servering og dryss gjerne over hakket koriander og peanøtter.
Del kyllingen i grove biter før servering og dryss gjerne over hakket koriander og peanøtter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?