Soya- og honningmarinert kyllingfilet

40 min

Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.

Er det kyllingfilet som er favoritten, eller det ikke er tid for en hel fugl, kan du teste ut denne soya- og honningmarinaden med hvitløk og ingefær. Jo lenger fileten får ligge i marinaden – jo mere smak blir det, men en halvtimes tid er bedre enn ingenting.

Tips

Samme marinade kan brukes på kyllingbryst med skinn og kyllinglår eller lårfilet.

Husk at lår må grilles lenger enn filet. Gi de først litt god farge over direkte varme før du griller kyllingen ferdig over indirekte varme. På grunn av honningen i marinaden må du være litt ekstra påpasselig med varmen så ikke kyllingen/grillskorpen svir seg.

Tidsangivningen er ikke inkludert marinering.

1152 har lagret denne
Kyllingfilet

Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.

Er det kyllingfilet som er favoritten, eller det ikke er tid for en hel fugl, kan du teste ut denne soya- og honningmarinaden med hvitløk og ingefær. Jo lenger fileten får ligge i marinaden – jo mere smak blir det, men en halvtimes tid er bedre enn ingenting.

Tips

Samme marinade kan brukes på kyllingbryst med skinn og kyllinglår eller lårfilet.

Husk at lår må grilles lenger enn filet. Gi de først litt god farge over direkte varme før du griller kyllingen ferdig over indirekte varme. På grunn av honningen i marinaden må du være litt ekstra påpasselig med varmen så ikke kyllingen/grillskorpen svir seg.

Tidsangivningen er ikke inkludert marinering.

1152 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss honning, flytende
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss olje, nøytral
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1 ts ingefær, revet, fersk
  • 4 stk løk, mellomstore, eventuelt flere
  • 1 pose ruccolasalat, vasket og renset
  • 1 stk nektarin, eventuelt 2
  • 1 stk mozzarella, fersk, eventuelt 2
  • olivenolje
  • balsamicoeddik, tykk og søt
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader
  • persille, hakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss honning, flytende
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss olje, nøytral
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1 ts ingefær, revet, fersk
  • 4 stk løk, mellomstore, eventuelt flere
  • 1 pose ruccolasalat, vasket og renset
  • 1 stk nektarin, eventuelt 2
  • 1 stk mozzarella, fersk, eventuelt 2
  • olivenolje
  • balsamicoeddik, tykk og søt
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader
  • persille, hakket
Lag marinaden ved å vispe sammen honning, soyasaus, olje, sitronsaft, hvitløk og ingefær.
Ha kyllingen over i en passende «brødpose» og tilsett marinaden. Forsøk å klemme ut mest mulig luft før du knyter igjen posen. La kyllingen marinere i minst 30 minutter, gjerne 4-6 timer.
Ved grilling – ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått fin farge (pass på så de ikke svir seg, husk det er sukker/honning i marinaden).
Flytt kyllingen over til en kjøligere del av grillen og la den få kose seg noen minutter til – til fileten akkurat er gjennomstekt.
Rens og del løken i to. Pensle snittflaten med noen dråper olje og grill løken mør (best blir det hvis løken får ligge lenge over middels høy varme). Dryss over en klype salt.
Ha salaten i en passende bolle. Tilsett nektariner skåret i biter eller båter, mozzarella delt i grove biter og en god neve basilikumblader. Dryss over litt salt og pepper, drypp over noen rause dråper olivenolje og søt balsamico, og vend alt lett sammen.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Lag marinaden ved å vispe sammen honning, soyasaus, olje, sitronsaft, hvitløk og ingefær.
Ha kyllingen over i en passende «brødpose» og tilsett marinaden. Forsøk å klemme ut mest mulig luft før du knyter igjen posen. La kyllingen marinere i minst 30 minutter, gjerne 4-6 timer.
Ved grilling – ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått fin farge (pass på så de ikke svir seg, husk det er sukker/honning i marinaden).
Flytt kyllingen over til en kjøligere del av grillen og la den få kose seg noen minutter til – til fileten akkurat er gjennomstekt.
Rens og del løken i to. Pensle snittflaten med noen dråper olje og grill løken mør (best blir det hvis løken får ligge lenge over middels høy varme). Dryss over en klype salt.
Ha salaten i en passende bolle. Tilsett nektariner skåret i biter eller båter, mozzarella delt i grove biter og en god neve basilikumblader. Dryss over litt salt og pepper, drypp over noen rause dråper olivenolje og søt balsamico, og vend alt lett sammen.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?