Soya- og honningmarinert kyllingfilet
Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.
Er det kyllingfilet som er favoritten, eller det ikke er tid for en hel fugl, kan du teste ut denne soya- og honningmarinaden med hvitløk og ingefær. Jo lenger fileten får ligge i marinaden – jo mere smak blir det, men en halvtimes tid er bedre enn ingenting.
Tips
Samme marinade kan brukes på kyllingbryst med skinn og kyllinglår eller lårfilet.
Husk at lår må grilles lenger enn filet. Gi de først litt god farge over direkte varme før du griller kyllingen ferdig over indirekte varme. På grunn av honningen i marinaden må du være litt ekstra påpasselig med varmen så ikke kyllingen/grillskorpen svir seg.
Tidsangivningen er ikke inkludert marinering.
Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.
Er det kyllingfilet som er favoritten, eller det ikke er tid for en hel fugl, kan du teste ut denne soya- og honningmarinaden med hvitløk og ingefær. Jo lenger fileten får ligge i marinaden – jo mere smak blir det, men en halvtimes tid er bedre enn ingenting.
Tips
Samme marinade kan brukes på kyllingbryst med skinn og kyllinglår eller lårfilet.
Husk at lår må grilles lenger enn filet. Gi de først litt god farge over direkte varme før du griller kyllingen ferdig over indirekte varme. På grunn av honningen i marinaden må du være litt ekstra påpasselig med varmen så ikke kyllingen/grillskorpen svir seg.
Tidsangivningen er ikke inkludert marinering.
- 4 stk kyllingfilet
- 3 ss honning, flytende
- 3 ss soyasaus
- 1 ss olje, nøytral
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts hvitløk, revet
- 1 ts ingefær, revet, fersk
- 4 stk løk, mellomstore, eventuelt flere
- 1 pose ruccolasalat, vasket og renset
- 1 stk nektarin, eventuelt 2
- 1 stk mozzarella, fersk, eventuelt 2
- olivenolje
- balsamicoeddik, tykk og søt
- salt og kvernet pepper
- basilikumblader
- persille, hakket
- 4 stk kyllingfilet
- 3 ss honning, flytende
- 3 ss soyasaus
- 1 ss olje, nøytral
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts hvitløk, revet
- 1 ts ingefær, revet, fersk
- 4 stk løk, mellomstore, eventuelt flere
- 1 pose ruccolasalat, vasket og renset
- 1 stk nektarin, eventuelt 2
- 1 stk mozzarella, fersk, eventuelt 2
- olivenolje
- balsamicoeddik, tykk og søt
- salt og kvernet pepper
- basilikumblader
- persille, hakket
