Soya- og honningmarinert kyllingfilet

40 min
Lagret av 993 brukere
Kyllingfilet
Lagret av 993 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss honning, flytende
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss olje, nøytral
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1 ts ingefær, revet, fersk
  • 4 stk løk, mellomstore, eventuelt flere
  • 1 pose ruccolasalat, vasket og renset
  • 1 stk nektarin, eventuelt 2
  • 1 stk mozzarella, fersk, eventuelt 2
  • olivenolje
  • balsamicoeddik, tykk og søt
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader
  • persille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss honning, flytende
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss olje, nøytral
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1 ts ingefær, revet, fersk
  • 4 stk løk, mellomstore, eventuelt flere
  • 1 pose ruccolasalat, vasket og renset
  • 1 stk nektarin, eventuelt 2
  • 1 stk mozzarella, fersk, eventuelt 2
  • olivenolje
  • balsamicoeddik, tykk og søt
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader
  • persille, hakket
Lag marinaden ved å vispe sammen honning, soyasaus, olje, sitronsaft, hvitløk og ingefær.
Ha kyllingen over i en passende «brødpose» og tilsett marinaden. Forsøk å klemme ut mest mulig luft før du knyter igjen posen. La kyllingen marinere i minst 30 minutter, gjerne 4-6 timer.
Ved grilling – ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått fin farge (pass på så de ikke svir seg, husk det er sukker/honning i marinaden).
Flytt kyllingen over til en kjøligere del av grillen og la den få kose seg noen minutter til – til fileten akkurat er gjennomstekt.
Rens og del løken i to. Pensle snittflaten med noen dråper olje og grill løken mør (best blir det hvis løken får ligge lenge over middels høy varme). Dryss over en klype salt.
Ha salaten i en passende bolle. Tilsett nektariner skåret i biter eller båter, mozzarella delt i grove biter og en god neve basilikumblader. Dryss over litt salt og pepper, drypp over noen rause dråper olivenolje og søt balsamico, og vend alt lett sammen.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Lag marinaden ved å vispe sammen honning, soyasaus, olje, sitronsaft, hvitløk og ingefær.
Ha kyllingen over i en passende «brødpose» og tilsett marinaden. Forsøk å klemme ut mest mulig luft før du knyter igjen posen. La kyllingen marinere i minst 30 minutter, gjerne 4-6 timer.
Ved grilling – ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått fin farge (pass på så de ikke svir seg, husk det er sukker/honning i marinaden).
Flytt kyllingen over til en kjøligere del av grillen og la den få kose seg noen minutter til – til fileten akkurat er gjennomstekt.
Rens og del løken i to. Pensle snittflaten med noen dråper olje og grill løken mør (best blir det hvis løken får ligge lenge over middels høy varme). Dryss over en klype salt.
Ha salaten i en passende bolle. Tilsett nektariner skåret i biter eller båter, mozzarella delt i grove biter og en god neve basilikumblader. Dryss over litt salt og pepper, drypp over noen rause dråper olivenolje og søt balsamico, og vend alt lett sammen.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
Skjær kyllingen i skiver ved servering og dryss gjerne over litt kvernet sort pepper og hakket persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?