Kylling på boks med grillet hjertesalat og chipotlemajones
Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.
Hel kylling kan kanskje virke litt småskummelt, men det er det absolutt ikke, og resultatet blir supersaftig. Har du ikke testet ut «kylling på boks» ennå (også kalt dansende kylling), er det bare å glede seg. Ikke bare ser den fantastisk ut der den står på sine egne ben, men på grunn av dampen som kommer opp fra væsken i boksen (øl eller sider) blir kyllingen dampet fra innsiden og grillet fra utsiden, og det er en suveren kombinasjon for saftig kylling.
Tips:
Pass på at kyllingen står/sitter stødig på boksen. Gni den inn med ditt favorittkrydder eller en urteolje.
Har du ikke stavmikser kan du vispe sammen majonesen for hånd. Visp alle ingrediensene bortsett ifra olje sammen i en glass- eller stålbolle. Visp inn oljen litt etter litt, begynn med noen dråper og øk etterhvert som du ser majonesen tykner.
Som ekstra tilbehør passer det godt med en potetsalat eller grillede nypoteter.
Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.
Hel kylling kan kanskje virke litt småskummelt, men det er det absolutt ikke, og resultatet blir supersaftig. Har du ikke testet ut «kylling på boks» ennå (også kalt dansende kylling), er det bare å glede seg. Ikke bare ser den fantastisk ut der den står på sine egne ben, men på grunn av dampen som kommer opp fra væsken i boksen (øl eller sider) blir kyllingen dampet fra innsiden og grillet fra utsiden, og det er en suveren kombinasjon for saftig kylling.
Tips:
Pass på at kyllingen står/sitter stødig på boksen. Gni den inn med ditt favorittkrydder eller en urteolje.
Har du ikke stavmikser kan du vispe sammen majonesen for hånd. Visp alle ingrediensene bortsett ifra olje sammen i en glass- eller stålbolle. Visp inn oljen litt etter litt, begynn med noen dråper og øk etterhvert som du ser majonesen tykner.
Som ekstra tilbehør passer det godt med en potetsalat eller grillede nypoteter.
- 1 stk kylling, hel
- 1 boks øl, eller sider
- salt og kvernet pepper
- 1 stk BBQ-rub, kan sløyfes
- olivenolje
- smør, romtemperert
- rosmarin, eller timian
- 4 stk hjertesalat
- parmesan, revet
- friske urter, hakket
- lime, eller sitron, i båter, til servering
Chipotlemajones
- 2 stk eggeplomme
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts Chipotle
- 1 stk lime, saften
- 2 dl olje, nøytral
- salt og kvernet pepper
- 1 stk kylling, hel
- 1 boks øl, eller sider
- salt og kvernet pepper
- 1 stk BBQ-rub, kan sløyfes
- olivenolje
- smør, romtemperert
- rosmarin, eller timian
- 4 stk hjertesalat
- parmesan, revet
- friske urter, hakket
- lime, eller sitron, i båter, til servering
Chipotlemajones
- 2 stk eggeplomme
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts Chipotle
- 1 stk lime, saften
- 2 dl olje, nøytral
- salt og kvernet pepper
