Kylling på boks med grillet hjertesalat og chipotlemajones

1 t 30 min

Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.

Hel kylling kan kanskje virke litt småskummelt, men det er det absolutt ikke, og resultatet blir supersaftig. Har du ikke testet ut «kylling på boks» ennå (også kalt dansende kylling), er det bare å glede seg. Ikke bare ser den fantastisk ut der den står på sine egne ben, men på grunn av dampen som kommer opp fra væsken i boksen (øl eller sider) blir kyllingen dampet fra innsiden og grillet fra utsiden, og det er en suveren kombinasjon for saftig kylling.

Tips:

Pass på at kyllingen står/sitter stødig på boksen. Gni den inn med ditt favorittkrydder eller en urteolje.

Har du ikke stavmikser kan du vispe sammen majonesen for hånd. Visp alle ingrediensene bortsett ifra olje sammen i en glass- eller stålbolle. Visp inn oljen litt etter litt, begynn med noen dråper og øk etterhvert som du ser majonesen tykner.

Som ekstra tilbehør passer det godt med en potetsalat eller grillede nypoteter.

392 har lagret denne
Grillet kylling med hjertesalat og chipotlemajones

Grillet kylling er noe de aller fleste liker. Lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig, siklende god.

Hel kylling kan kanskje virke litt småskummelt, men det er det absolutt ikke, og resultatet blir supersaftig. Har du ikke testet ut «kylling på boks» ennå (også kalt dansende kylling), er det bare å glede seg. Ikke bare ser den fantastisk ut der den står på sine egne ben, men på grunn av dampen som kommer opp fra væsken i boksen (øl eller sider) blir kyllingen dampet fra innsiden og grillet fra utsiden, og det er en suveren kombinasjon for saftig kylling.

Tips:

Pass på at kyllingen står/sitter stødig på boksen. Gni den inn med ditt favorittkrydder eller en urteolje.

Har du ikke stavmikser kan du vispe sammen majonesen for hånd. Visp alle ingrediensene bortsett ifra olje sammen i en glass- eller stålbolle. Visp inn oljen litt etter litt, begynn med noen dråper og øk etterhvert som du ser majonesen tykner.

Som ekstra tilbehør passer det godt med en potetsalat eller grillede nypoteter.

392 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk kylling, hel
  • 1 boks øl, eller sider
  • salt og kvernet pepper
  • 1 stk BBQ-rub, kan sløyfes
  • olivenolje
  • smør, romtemperert
  • rosmarin, eller timian
  • 4 stk hjertesalat
  • parmesan, revet
  • friske urter, hakket
  • lime, eller sitron, i båter, til servering

Chipotlemajones

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts Chipotle
  • 1 stk lime, saften
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, hel
  • 1 boks øl, eller sider
  • salt og kvernet pepper
  • 1 stk BBQ-rub, kan sløyfes
  • olivenolje
  • smør, romtemperert
  • rosmarin, eller timian
  • 4 stk hjertesalat
  • parmesan, revet
  • friske urter, hakket
  • lime, eller sitron, i båter, til servering

Chipotlemajones

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts Chipotle
  • 1 stk lime, saften
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt og kvernet pepper
Skyll kyllingen godt med kaldt vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Krydre kyllingen godt med salt og pepper (eventuelt rub hvis du ønsker det) både utvendig og innvendig.
Åpne boksen og hell omtrent halvparten over i et glass (skal drikkes – ikke helles ut i vasken). Klipp helst av toppen på boksen, du må ikke hvis du synes det er klønete, men da kommer det mer damp ut. Tre kyllingen over boksen slik at den kan grilles stående på «egne ben». Gni kyllingen inn med olje og smør, og dytt noen urtekvaster ned i kyllingen.
Grill kyllingen over indirekte varme under lokk i cirka 45 minutter – 1 time, avhengig av varmen og størrelsen på kyllingen. La den stå i en liten aluminiumsform slik at alt som drypper av kyllingen fanges opp. Pensle den noen ganger underveis med «avdryppet» og eventuelt litt ekstra smør eller olje.
La kyllingen få hvile i minst 15 minutter før servering.
Ha alle ingrediensene til majonesen i en beholder som er akkurat like stor omkrets som stavmikseren. Sett stavmiksere i bunnen og kjør noen sekunder før du sakte trekker stavmikseren opp mot overflaten og majonesen er deilig og tykk. Juster smaken med salt og pepper.
Rens og del hjertesalaten i to. Pensle snittflaten med litt olje og grill salaten raskt over høy varme. Den skal fortsatt bevare sin saftighet og sprøhet. Dryss over litt salt og pepper og topp med revet parmesan, chipotlemajones og urter.
Rens og del hjertesalaten i to. Pensle snittflaten med litt olje og grill salaten raskt over høy varme. Den skal fortsatt bevare sin saftighet og sprøhet. Dryss over litt salt og pepper og topp med revet parmesan, chipotlemajones og urter.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll kyllingen godt med kaldt vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Krydre kyllingen godt med salt og pepper (eventuelt rub hvis du ønsker det) både utvendig og innvendig.
Åpne boksen og hell omtrent halvparten over i et glass (skal drikkes – ikke helles ut i vasken). Klipp helst av toppen på boksen, du må ikke hvis du synes det er klønete, men da kommer det mer damp ut. Tre kyllingen over boksen slik at den kan grilles stående på «egne ben». Gni kyllingen inn med olje og smør, og dytt noen urtekvaster ned i kyllingen.
Grill kyllingen over indirekte varme under lokk i cirka 45 minutter – 1 time, avhengig av varmen og størrelsen på kyllingen. La den stå i en liten aluminiumsform slik at alt som drypper av kyllingen fanges opp. Pensle den noen ganger underveis med «avdryppet» og eventuelt litt ekstra smør eller olje.
La kyllingen få hvile i minst 15 minutter før servering.
Ha alle ingrediensene til majonesen i en beholder som er akkurat like stor omkrets som stavmikseren. Sett stavmiksere i bunnen og kjør noen sekunder før du sakte trekker stavmikseren opp mot overflaten og majonesen er deilig og tykk. Juster smaken med salt og pepper.
Rens og del hjertesalaten i to. Pensle snittflaten med litt olje og grill salaten raskt over høy varme. Den skal fortsatt bevare sin saftighet og sprøhet. Dryss over litt salt og pepper og topp med revet parmesan, chipotlemajones og urter.
Rens og del hjertesalaten i to. Pensle snittflaten med litt olje og grill salaten raskt over høy varme. Den skal fortsatt bevare sin saftighet og sprøhet. Dryss over litt salt og pepper og topp med revet parmesan, chipotlemajones og urter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?