Kylling i kombinasjon med smaker som lime, chili, ingefær og koriander er alltid populært. Og sparer du litt av marinaden, har du også dressing til salaten. Da får du tid til å røre sammen en superenkel peanøttdipp i tillegg.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.
Kylling i kombinasjon med smaker som lime, chili, ingefær og koriander er alltid populært. Og sparer du litt av marinaden, har du også dressing til salaten. Da får du tid til å røre sammen en superenkel peanøttdipp i tillegg.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.
Skjær kyllingen i grove strimler på langs av fileten.
Hakk vårløk, hvitløk og chili. Bruk en liten hurtigmikser eller stavmikser og vårløk, hvitløk, ingefær, chili, lime, sukker, fiskesaus og koriander sammen til en jevn saus.
Hell 2/3 av sausen over kyllingen og bland det godt sammen. La kyllingen marinere i minst en times tid, gjerne lenger, hvis du har mulighet til det.
Tre kyllingstrimlene på grillspyd/grillpinner. Pensle dem med litt olje før de grilles over høy varme i cirka 8 minutter. Snu spydene flere ganger underveis slik at de blir jevnt grillet (pass godt på, de kan svi seg lett på grunn av sukkeret i marinaden).
Finsnitt kinakålen til salaten. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler. Finsnitt rødløken og skjær agurken i tynne bånd eller skiver (unngå å bruke den bløte kjernen). Bland salaten sammen med resten av sausen/marinaden til kyllingen, urter og peanøtter.
Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus.
Server de nygrillede kyllingspydene med sprø salat og peanøttdipp.
Bon appetit!
Skjær kyllingen i grove strimler på langs av fileten.
Hakk vårløk, hvitløk og chili. Bruk en liten hurtigmikser eller stavmikser og vårløk, hvitløk, ingefær, chili, lime, sukker, fiskesaus og koriander sammen til en jevn saus.
Hell 2/3 av sausen over kyllingen og bland det godt sammen. La kyllingen marinere i minst en times tid, gjerne lenger, hvis du har mulighet til det.
Tre kyllingstrimlene på grillspyd/grillpinner. Pensle dem med litt olje før de grilles over høy varme i cirka 8 minutter. Snu spydene flere ganger underveis slik at de blir jevnt grillet (pass godt på, de kan svi seg lett på grunn av sukkeret i marinaden).
Finsnitt kinakålen til salaten. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler. Finsnitt rødløken og skjær agurken i tynne bånd eller skiver (unngå å bruke den bløte kjernen). Bland salaten sammen med resten av sausen/marinaden til kyllingen, urter og peanøtter.
Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus.
Server de nygrillede kyllingspydene med sprø salat og peanøttdipp.