Brun kyllingkraft

2 h 30 min
Lagret av 141 brukere
Brun kyllingkraft
Lagret av 141 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 stk kylling, stor, skrog og avskjær
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot, liten
  • 1 bit purreløk
  • 1 bit sellerirot
  • persillekvister
  • 1 klype salt
  • olje, nøytral

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, stor, skrog og avskjær
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot, liten
  • 1 bit purreløk
  • 1 bit sellerirot
  • persillekvister
  • 1 klype salt
  • olje, nøytral
Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.

Tips

Når du først er i gang med kraftkoking kan du like gjerne koke en større porsjon hvis du har mulighet til det, og fryse ned den ferdige kraften til senere bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.

Tips

Når du først er i gang med kraftkoking kan du like gjerne koke en større porsjon hvis du har mulighet til det, og fryse ned den ferdige kraften til senere bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?