Bolle med kylling marinert i sitrongress

60 min
832 har lagret denne
Bolle med kylling marinert i sitrongress
832 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk kyllingbryst, eller fileter
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss hvitløk, finrevet
  • 2 ss sitrongress, hakket eller most
  • 2 ss fiskesaus
  • 1.5 ss sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1.5 ss srirachasaus
  • 0.5 dl mynte, hakket
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • gulrot, i tynne strimler

Dressing

  • 1.5 dl vann
  • 4 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker
  • 2 stykker lime
  • 2 ts hvitløksfedd, finrevet
  • 1 stk rød chili, renset for frø

Til servering

  • 400 g eggnudler
  • agurk, i tynne bånd
  • sukkererter, snittet
  • bønneskudd
  • vårløk, finsnittet
  • koriander, grovhakket
  • peanøtter
  • lime
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingbryst, eller fileter
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss hvitløk, finrevet
  • 2 ss sitrongress, hakket eller most
  • 2 ss fiskesaus
  • 1.5 ss sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1.5 ss srirachasaus
  • 0.5 dl mynte, hakket
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • gulrot, i tynne strimler

Dressing

  • 1.5 dl vann
  • 4 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker
  • 2 stykker lime
  • 2 ts hvitløksfedd, finrevet
  • 1 stk rød chili, renset for frø

Til servering

  • 400 g eggnudler
  • agurk, i tynne bånd
  • sukkererter, snittet
  • bønneskudd
  • vårløk, finsnittet
  • koriander, grovhakket
  • peanøtter
  • lime
Finhakk løken og bland sammen løk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje og chilisaus (kjør det eventuelt sammen med en stavmikser). Gni kyllingen inn med blandingen og la det marinere mens du forbereder resten.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili til dressingen.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og stek kyllingen over middelshøy varme. Krydre med litt ekstra salt og pepper og stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt. Snu kyllingbrystene flere ganger underveis i stekingen. Vær litt obs på at på grunn av sukkeret i marinaden kan den lett bli brent ved for høy temperatur.
Fordel nudler og grønnsaker i passende skåler. Topp med kylling skåret i skiver, dressing, hakkedepeanøtter og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løken og bland sammen løk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje og chilisaus (kjør det eventuelt sammen med en stavmikser). Gni kyllingen inn med blandingen og la det marinere mens du forbereder resten.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili til dressingen.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og stek kyllingen over middelshøy varme. Krydre med litt ekstra salt og pepper og stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt. Snu kyllingbrystene flere ganger underveis i stekingen. Vær litt obs på at på grunn av sukkeret i marinaden kan den lett bli brent ved for høy temperatur.
Fordel nudler og grønnsaker i passende skåler. Topp med kylling skåret i skiver, dressing, hakkedepeanøtter og koriander.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?