Alt i en panne: Kylling biryani
Kylling biryani starter med marinering og forkoking av ris, et par ekstra forberedelser der altså. Men så blandes kylling og ris i samme panne, toppes med safran og kokes sammen til en av de beste kylling- og ris-rettene jeg har smakt på lenge, om jeg kan få si det selv. Kanskje ikke heeelt autentisk, men akkurat så deilig aromatisk og saftig som skikkelig kosemat skal være.
Server med for eksempel en enkel yoghurtdressing med frisk mynte.
Marinering er ikke medregnet i tidsbruken.
Tips:
Du kan bruke kylling overlår både med og uten skinn og/eller bein.
Kylling biryani starter med marinering og forkoking av ris, et par ekstra forberedelser der altså. Men så blandes kylling og ris i samme panne, toppes med safran og kokes sammen til en av de beste kylling- og ris-rettene jeg har smakt på lenge, om jeg kan få si det selv. Kanskje ikke heeelt autentisk, men akkurat så deilig aromatisk og saftig som skikkelig kosemat skal være.
Server med for eksempel en enkel yoghurtdressing med frisk mynte.
Marinering er ikke medregnet i tidsbruken.
Tips:
Du kan bruke kylling overlår både med og uten skinn og/eller bein.
Ingredienser
- 700 g kyllinglår, overlår
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss ingefær, revet
- 1 ts chilipulver
- 0.5 ts gurkemeie
- 2 ts garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ss paprikapulver
- 1 ts salt
- 0.5 ts sort pepper, kvernet
- 1 bit kanelstang
- 1.5 dl sprøstekt løk
- 0.5 dl koriander, hakket
- 1 stk grønn chili, renset for frø og delt i grove biter
- 2 dl gresk yoghurt, naturell
- olje, til steking
topping
- 1 ts safran
- 4 ss melk
- 1 ss smør
- 4 ss mandler, hakkede, evt. pistasjkjerner
- 4 ss granateplekjerner
- koriander, blader, evt. mynteblader
Forkokt ris
- 250 g basmatiris
- 2 l vann
- 5 stk grønne kardemommekapsler
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk laurbærblad
- 5 stk nellik
- 10 stk sorte pepperkorn
Slik gjør du:
- 700 g kyllinglår, overlår
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss ingefær, revet
- 1 ts chilipulver
- 0.5 ts gurkemeie
- 2 ts garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ss paprikapulver
- 1 ts salt
- 0.5 ts sort pepper, kvernet
- 1 bit kanelstang
- 1.5 dl sprøstekt løk
- 0.5 dl koriander, hakket
- 1 stk grønn chili, renset for frø og delt i grove biter
- 2 dl gresk yoghurt, naturell
- olje, til steking
topping
- 1 ts safran
- 4 ss melk
- 1 ss smør
- 4 ss mandler, hakkede, evt. pistasjkjerner
- 4 ss granateplekjerner
- koriander, blader, evt. mynteblader
Forkokt ris
- 250 g basmatiris
- 2 l vann
- 5 stk grønne kardemommekapsler
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk laurbærblad
- 5 stk nellik
- 10 stk sorte pepperkorn
