Steamed buns med fritert kylling
3 h
Du kan fylle steamed buns med akkurat det du vil, men her får du en fantastisk god variant med fritert kylling! Retten består av dampede boller med Korean Fried Chicken (KFC). Du finner oppskriften til selve bollene her.
Lagret av 678 brukere
Du kan fylle steamed buns med akkurat det du vil, men her får du en fantastisk god variant med fritert kylling! Retten består av dampede boller med Korean Fried Chicken (KFC). Du finner oppskriften til selve bollene her.
Lagret av 678 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 600 g kylling, overlårfilet
- salt og kvernet pepper
- maisenna
- olje, nøytral, til fritering
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- steamed buns, se egen oppskrift
- gulrot, strimler
- vårløk, strimlet eller hakket
- sesamfrø
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g kylling, overlårfilet
- salt og kvernet pepper
- maisenna
- olje, nøytral, til fritering
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- steamed buns, se egen oppskrift
- gulrot, strimler
- vårløk, strimlet eller hakket
- sesamfrø
Skjær kyllingen i jevne biter. Krydre bitene med salt og pepper.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Vend kyllingbitene med maisenna og rist av det overflødige.
Varm 2 cm olje i en tykkbunnet panne med høye kanter. Stek kyllingbitene til de er sprø, gylne og gjennomstekte. Du må nok gjøre det i 2-3 omganger.
La kyllingbitene renne litt av seg på kjøkkenpapir, før du vender dem sammen med den røde sausen. Pass på at alle bitene har fått saus på seg.
Servers straks i varme buns med strimlet gulrot, vårløk og et dryss av sesamfrø.

Bon appetit!
Skjær kyllingen i jevne biter. Krydre bitene med salt og pepper.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Vend kyllingbitene med maisenna og rist av det overflødige.
Varm 2 cm olje i en tykkbunnet panne med høye kanter. Stek kyllingbitene til de er sprø, gylne og gjennomstekte. Du må nok gjøre det i 2-3 omganger.
La kyllingbitene renne litt av seg på kjøkkenpapir, før du vender dem sammen med den røde sausen. Pass på at alle bitene har fått saus på seg.
Servers straks i varme buns med strimlet gulrot, vårløk og et dryss av sesamfrø.