Gyros med kylling

45 min
Lagret av 1234 brukere
Gyros med kylling
Foto: Krister Sørbø
Lagret av 1234 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kylling, overlår uten bein, gjerne med skinn
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss oregano, tørket
  • 0.75 ts salt
  • tørket chili, knust, en god klype
  • pepper, kvernet
  • grillspyd

Serveringsforslag

  • pitabrød, eller lommepita/naanbrød
  • yoghurt naturell, eller tzatziki/hummus
  • tomat
  • agurk
  • rødløk
  • persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kylling, overlår uten bein, gjerne med skinn
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss oregano, tørket
  • 0.75 ts salt
  • tørket chili, knust, en god klype
  • pepper, kvernet
  • grillspyd

Serveringsforslag

  • pitabrød, eller lommepita/naanbrød
  • yoghurt naturell, eller tzatziki/hummus
  • tomat
  • agurk
  • rødløk
  • persille
Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, olivenolje, sitronsaft, oregano, salt, chili og pepper. Gni marinaden godt inn i kjøttet og la det marinere fra 30 minutter til over natten.
Tre kyllingen på grillspyd. For at skinnet skal bli sprøstekt må du passe på at skinnet kommer på grillflaten og ikke «mellom lagene». Grill spydene over middels høy varme i cirka 10 minutter på hver side, eller til skinnet er sprøtt og godt gyllent, og kyllingen er gjennomstekt.
Skjær kyllingen i biter og server den på flate pitabrød med ønsket tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, olivenolje, sitronsaft, oregano, salt, chili og pepper. Gni marinaden godt inn i kjøttet og la det marinere fra 30 minutter til over natten.
Tre kyllingen på grillspyd. For at skinnet skal bli sprøstekt må du passe på at skinnet kommer på grillflaten og ikke «mellom lagene». Grill spydene over middels høy varme i cirka 10 minutter på hver side, eller til skinnet er sprøtt og godt gyllent, og kyllingen er gjennomstekt.
Skjær kyllingen i biter og server den på flate pitabrød med ønsket tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?