Gyros med kylling
Grillet kylling passer perfekt til å lage gyros med. Kjøttet kan med fordel marineres over natten.
I tillegg til oregano kan du krydre kyllingen med tørket eller frisk rosmarin eller timian, en god klype kardemomme, knuste fennikelfrø, malt koriander og/eller spisskummen. Harissa passer også veldig godt. Pensle for eksempel kyllingen med litt harissa rørt ut i litt olje- helt mot slutten av grillingen.
Tips: Del en sitron og grill sitronen med snittflaten ned til sitronen blir karamellisert og myk. Press sitronsaften over den ferdiggrillede kyllingen.
Grillet kylling passer perfekt til å lage gyros med. Kjøttet kan med fordel marineres over natten.
I tillegg til oregano kan du krydre kyllingen med tørket eller frisk rosmarin eller timian, en god klype kardemomme, knuste fennikelfrø, malt koriander og/eller spisskummen. Harissa passer også veldig godt. Pensle for eksempel kyllingen med litt harissa rørt ut i litt olje- helt mot slutten av grillingen.
Tips: Del en sitron og grill sitronen med snittflaten ned til sitronen blir karamellisert og myk. Press sitronsaften over den ferdiggrillede kyllingen.
Ingredienser
- 600 g kylling, overlår uten bein, gjerne med skinn
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- 1 ss oregano, tørket
- 0.75 ts salt
- tørket chili, knust, en god klype
- pepper, kvernet
- grillspyd
Serveringsforslag
- pitabrød, eller lommepita/naanbrød
- yoghurt naturell, eller tzatziki/hummus
- tomat
- agurk
- rødløk
- persille
Slik gjør du:
- 600 g kylling, overlår uten bein, gjerne med skinn
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- 1 ss oregano, tørket
- 0.75 ts salt
- tørket chili, knust, en god klype
- pepper, kvernet
- grillspyd
Serveringsforslag
- pitabrød, eller lommepita/naanbrød
- yoghurt naturell, eller tzatziki/hummus
- tomat
- agurk
- rødløk
- persille
