Marinerte kyllingnuggets med tre typer dipp

60 min

Mariner helst kyllingbitene over natten. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Kyllingnuggets kan marineres i en annen marinade du liker, eller du kan droppe hele marineringen. Krydre kyllingbitene med salt og pepper, vend dem først i mel (gjerne krydret med litt chilipulver og hvitløkspulver), så i sammenvispet egg og til sist i loffsmuler. Stek kyllingbitene gylne og sprø i stekepannen. De kan selvsagt også friteres. Loffsmuler kan erstattes med knust cornflakes!

865 har lagret denne
Marinerte kyllingnuggets med tre typer dipp

Mariner helst kyllingbitene over natten. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Kyllingnuggets kan marineres i en annen marinade du liker, eller du kan droppe hele marineringen. Krydre kyllingbitene med salt og pepper, vend dem først i mel (gjerne krydret med litt chilipulver og hvitløkspulver), så i sammenvispet egg og til sist i loffsmuler. Stek kyllingbitene gylne og sprø i stekepannen. De kan selvsagt også friteres. Loffsmuler kan erstattes med knust cornflakes!

865 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 dl kefir
  • 2 ss chilisaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts fennikelfrø, knuste
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dl loffsmuler
  • olje, og/eller smør, til steking

Tomat- og ingefærdipp

  • 1 stk sjalottløk
  • 300 g tomater, modne, søte
  • 3 - 4 ss ingefær, frisk, finhakket
  • 1 ts garam masala
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 100 g sukker, gjerne lysebrunt
  • 0.5 dl vann, eller tomatjuice
  • limesaft
  • 1 bunt koriander, eller persille
  • salt
  • olje

Soya- og honningdipp

  • 1 dl soyasaus, gjerne saltredusert
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss sriracha

Hvitløksmajones med gressløk

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 2.5 dl olje, nøytral
  • salt
  • 1 bunt gressløk, liten
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 dl kefir
  • 2 ss chilisaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts fennikelfrø, knuste
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dl loffsmuler
  • olje, og/eller smør, til steking

Tomat- og ingefærdipp

  • 1 stk sjalottløk
  • 300 g tomater, modne, søte
  • 3 - 4 ss ingefær, frisk, finhakket
  • 1 ts garam masala
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 100 g sukker, gjerne lysebrunt
  • 0.5 dl vann, eller tomatjuice
  • limesaft
  • 1 bunt koriander, eller persille
  • salt
  • olje

Soya- og honningdipp

  • 1 dl soyasaus, gjerne saltredusert
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss sriracha

Hvitløksmajones med gressløk

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 2.5 dl olje, nøytral
  • salt
  • 1 bunt gressløk, liten

Kyllingnuggets

Skjær kyllingen i «nuggets»-biter. Rør sammen kefirmelk, chilisaus, paprikapulver, hvitløkspulver og fennikel. Bland kyllingbitene sammen med marinaden og la det marinere i minst et par timer, gjerne natten over.
Skjær kyllingen i «nuggets»-biter. Rør sammen kefirmelk, chilisaus, paprikapulver, hvitløkspulver og fennikel. Bland kyllingbitene sammen med marinaden og la det marinere i minst et par timer, gjerne natten over.
Løft bitene opp av marinaden og fjern mest mulig av overflødig marinade. Krydre bitene lett med salt og pepper og vend kyllingbitene i loffsmulene. Pass på at alle bitene er godt dekket av smuler.
Løft bitene opp av marinaden og fjern mest mulig av overflødig marinade. Krydre bitene lett med salt og pepper og vend kyllingbitene i loffsmulene. Pass på at alle bitene er godt dekket av smuler.
Bruk en stor stekepanne og stek kyllingbitene gylne og sprø i olje eller i en blanding av olje og smør. Serveres nystekte!

Tomat- og ingefærdipp

Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter (bruker du små tomater/cherrytomater trenger du ikke å fjerne stilken).
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres sjalottløk, ingefær, garam masala og chili. La det frese i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i cirka 20 minutter til blandingen tykner, rør med jevne mellomrom. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.

Soya- og honningdipp

Bland soyasaus, honning, finhakket eller revet hvitløk og srirachasaus i en liten kasserolle. Kok opp og la det småkoke til det tykner noe (dippen vil tykne ytterligere når den litt avkjølt).

Hvitløksmajones med gressløk

Finn frem stavmikseren. Hakk hvitløken. Ha hvitløk, eggeplommer, sennep og sitronsaft over i en smal høy beholder (gjerne den som følger med stavmikseren) og hell i oljen. Sett stavmikseren i bunnen av beholderen. Kjør i noen sekunder til det begynner å tykne, og dra/løft stavmikseren langsomt opp mot overflaten. Smak til med salt og rør inn hakket gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Kyllingnuggets

Skjær kyllingen i «nuggets»-biter. Rør sammen kefirmelk, chilisaus, paprikapulver, hvitløkspulver og fennikel. Bland kyllingbitene sammen med marinaden og la det marinere i minst et par timer, gjerne natten over.
Skjær kyllingen i «nuggets»-biter. Rør sammen kefirmelk, chilisaus, paprikapulver, hvitløkspulver og fennikel. Bland kyllingbitene sammen med marinaden og la det marinere i minst et par timer, gjerne natten over.
Løft bitene opp av marinaden og fjern mest mulig av overflødig marinade. Krydre bitene lett med salt og pepper og vend kyllingbitene i loffsmulene. Pass på at alle bitene er godt dekket av smuler.
Løft bitene opp av marinaden og fjern mest mulig av overflødig marinade. Krydre bitene lett med salt og pepper og vend kyllingbitene i loffsmulene. Pass på at alle bitene er godt dekket av smuler.
Bruk en stor stekepanne og stek kyllingbitene gylne og sprø i olje eller i en blanding av olje og smør. Serveres nystekte!

Tomat- og ingefærdipp

Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter (bruker du små tomater/cherrytomater trenger du ikke å fjerne stilken).
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres sjalottløk, ingefær, garam masala og chili. La det frese i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i cirka 20 minutter til blandingen tykner, rør med jevne mellomrom. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.

Soya- og honningdipp

Bland soyasaus, honning, finhakket eller revet hvitløk og srirachasaus i en liten kasserolle. Kok opp og la det småkoke til det tykner noe (dippen vil tykne ytterligere når den litt avkjølt).

Hvitløksmajones med gressløk

Finn frem stavmikseren. Hakk hvitløken. Ha hvitløk, eggeplommer, sennep og sitronsaft over i en smal høy beholder (gjerne den som følger med stavmikseren) og hell i oljen. Sett stavmikseren i bunnen av beholderen. Kjør i noen sekunder til det begynner å tykne, og dra/løft stavmikseren langsomt opp mot overflaten. Smak til med salt og rør inn hakket gressløk.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?