Marinerte kyllingnuggets med tre typer dipp
Mariner helst kyllingbitene over natten. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Kyllingnuggets kan marineres i en annen marinade du liker, eller du kan droppe hele marineringen. Krydre kyllingbitene med salt og pepper, vend dem først i mel (gjerne krydret med litt chilipulver og hvitløkspulver), så i sammenvispet egg og til sist i loffsmuler. Stek kyllingbitene gylne og sprø i stekepannen. De kan selvsagt også friteres. Loffsmuler kan erstattes med knust cornflakes!
Mariner helst kyllingbitene over natten. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Kyllingnuggets kan marineres i en annen marinade du liker, eller du kan droppe hele marineringen. Krydre kyllingbitene med salt og pepper, vend dem først i mel (gjerne krydret med litt chilipulver og hvitløkspulver), så i sammenvispet egg og til sist i loffsmuler. Stek kyllingbitene gylne og sprø i stekepannen. De kan selvsagt også friteres. Loffsmuler kan erstattes med knust cornflakes!
- 4 stk kyllingfilet
- 2 dl kefir
- 2 ss chilisaus
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- salt og kvernet pepper
- 4 dl loffsmuler
- olje, og/eller smør, til steking
Tomat- og ingefærdipp
- 1 stk sjalottløk
- 300 g tomater, modne, søte
- 3 - 4 ss ingefær, frisk, finhakket
- 1 ts garam masala
- 1 klype tørket chili, knust
- 100 g sukker, gjerne lysebrunt
- 0.5 dl vann, eller tomatjuice
- limesaft
- 1 bunt koriander, eller persille
- salt
- olje
Soya- og honningdipp
- 1 dl soyasaus, gjerne saltredusert
- 1 dl honning, flytende
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss sriracha
Hvitløksmajones med gressløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk eggeplomme
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 2.5 dl olje, nøytral
- salt
- 1 bunt gressløk, liten
- 4 stk kyllingfilet
- 2 dl kefir
- 2 ss chilisaus
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- salt og kvernet pepper
- 4 dl loffsmuler
- olje, og/eller smør, til steking
Tomat- og ingefærdipp
- 1 stk sjalottløk
- 300 g tomater, modne, søte
- 3 - 4 ss ingefær, frisk, finhakket
- 1 ts garam masala
- 1 klype tørket chili, knust
- 100 g sukker, gjerne lysebrunt
- 0.5 dl vann, eller tomatjuice
- limesaft
- 1 bunt koriander, eller persille
- salt
- olje
Soya- og honningdipp
- 1 dl soyasaus, gjerne saltredusert
- 1 dl honning, flytende
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss sriracha
Hvitløksmajones med gressløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk eggeplomme
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 2.5 dl olje, nøytral
- salt
- 1 bunt gressløk, liten
Kyllingnuggets
Tomat- og ingefærdipp
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres sjalottløk, ingefær, garam masala og chili. La det frese i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i cirka 20 minutter til blandingen tykner, rør med jevne mellomrom. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.
Soya- og honningdipp
Hvitløksmajones med gressløk

Bon appetit!
Kyllingnuggets
Tomat- og ingefærdipp
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres sjalottløk, ingefær, garam masala og chili. La det frese i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i cirka 20 minutter til blandingen tykner, rør med jevne mellomrom. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.