- Vi modner anden i cirka 2 uker i kjøleskapstemperatur, mellom 2 og 4 grader. Dette er ikke nødvendig, men gir en god smak. Deretter røykes den i en god neve høy, sier kokk Heidi Bjerkan ved Credo. Oppskrift: Heidi Bjerkan
- Vi modner anden i cirka 2 uker i kjøleskapstemperatur, mellom 2 og 4 grader. Dette er ikke nødvendig, men gir en god smak. Deretter røykes den i en god neve høy, sier kokk Heidi Bjerkan ved Credo. Oppskrift: Heidi Bjerkan
Varm ovnen på 120 grader. Stek anden den over vannbad i 18 minutter.
Anden bør hviles i minimum 30 minutter før den på nytt stekes i 10 minutter på 220 grader. Dette kan gjøres noen timer før servering. Skjær ut brystene og glaser de med honning og sitrontimian før de varmes i 1 min på 220 grader, rett før servering. Lårene skjæres av og stekes videre i cirka 20 minutt på 160 grader til de er møre.
Lag en saus på skroget og stekesjyen. Kan gjerne smakes opp med brunet smør, honning og ingefær. Rett før servering tilsettes sitrontimian
Bak små mandelpoteter eller andre gode mandelpoteter samtidig med anden. Ha gjerne over litt andefett rett før servering.
Bon appetit!
Røyk anden i en god neve høy.
Varm ovnen på 120 grader. Stek anden den over vannbad i 18 minutter.
Anden bør hviles i minimum 30 minutter før den på nytt stekes i 10 minutter på 220 grader. Dette kan gjøres noen timer før servering. Skjær ut brystene og glaser de med honning og sitrontimian før de varmes i 1 min på 220 grader, rett før servering. Lårene skjæres av og stekes videre i cirka 20 minutt på 160 grader til de er møre.
Lag en saus på skroget og stekesjyen. Kan gjerne smakes opp med brunet smør, honning og ingefær. Rett før servering tilsettes sitrontimian
Bak små mandelpoteter eller andre gode mandelpoteter samtidig med anden. Ha gjerne over litt andefett rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto