Sprøstekt andebryst med kryddersaus
Er det en råvare som både oser av jul og som kler alt av krydder, så er det and. Imponer med sprøstekte andebryst med pastinakkpuré, rødløkskompott og kryddersaus med innslag av bringebær. Det er faktisk enklere enn du tror!
Tips: Som ekstra tilbehør passer det fint med stekte poteter.
På samme måte som pastinakkpureen kan du lage selleripuré eller jordskokkpuré.
Erstatt 1-2 ss smør i sausen med andefett (fra stekepannen). Hvis sausen virker litt tynn kan den jevnes med litt maisenna. Honningen kan erstattes med sukker. Begynn da med å smelte sukkeret til gyllen karamell før du tilsetter eddiken.
Er det en råvare som både oser av jul og som kler alt av krydder, så er det and. Imponer med sprøstekte andebryst med pastinakkpuré, rødløkskompott og kryddersaus med innslag av bringebær. Det er faktisk enklere enn du tror!
Tips: Som ekstra tilbehør passer det fint med stekte poteter.
På samme måte som pastinakkpureen kan du lage selleripuré eller jordskokkpuré.
Erstatt 1-2 ss smør i sausen med andefett (fra stekepannen). Hvis sausen virker litt tynn kan den jevnes med litt maisenna. Honningen kan erstattes med sukker. Begynn da med å smelte sukkeret til gyllen karamell før du tilsetter eddiken.
Ingredienser
- 4 stk andebryst
- 250 g spinat, frisk, renset og vasket
- 1 fedd hvitløk
- salt og kvernet pepper
- olje
rødløkskompott
- 2 stk rødløk
- 2 ss smør
- 2 ss sukker
- 2 ss sherryeddik, eller balsamico eller rødvinseddik
Pastinakkpuré
- 600 g pastinakk
- 6 dl melk
- 2 ss smør
- salt og kvernet pepper
Kryddersaus
- 6 dl kyllingkraft, eller oksekraft, god innkokt
- 5 ss akasiehonning, flytende
- 4 ss balsamicoeddik
- 4 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
- 4 stk stjerneanis
- 1 bit kanelstang
- 4 skive(r) ingefær, frisk
- 2 stk hvitløksfedd, knuste
- 2 ss smør
- salt og kvernet pepper
- 1 håndfull bringebær, friske (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- 4 stk andebryst
- 250 g spinat, frisk, renset og vasket
- 1 fedd hvitløk
- salt og kvernet pepper
- olje
rødløkskompott
- 2 stk rødløk
- 2 ss smør
- 2 ss sukker
- 2 ss sherryeddik, eller balsamico eller rødvinseddik
Pastinakkpuré
- 600 g pastinakk
- 6 dl melk
- 2 ss smør
- salt og kvernet pepper
Kryddersaus
- 6 dl kyllingkraft, eller oksekraft, god innkokt
- 5 ss akasiehonning, flytende
- 4 ss balsamicoeddik
- 4 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
- 4 stk stjerneanis
- 1 bit kanelstang
- 4 skive(r) ingefær, frisk
- 2 stk hvitløksfedd, knuste
- 2 ss smør
- salt og kvernet pepper
- 1 håndfull bringebær, friske (kan sløyfes)
