Sprøstekt andebryst med kryddersaus

1 t 30 min
685 har lagret denne
Sprøstekt andebryst med kryddersaus
685 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk andebryst
  • 250 g spinat, frisk, renset og vasket
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • olje

rødløkskompott

  • 2 stk rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sherryeddik, eller balsamico eller rødvinseddik

Pastinakkpuré

  • 600 g pastinakk
  • 6 dl melk
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper

Kryddersaus

  • 6 dl kyllingkraft, eller oksekraft, god innkokt
  • 5 ss akasiehonning, flytende
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 4 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 4 stk stjerneanis
  • 1 bit kanelstang
  • 4 skive(r) ingefær, frisk
  • 2 stk hvitløksfedd, knuste
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper
  • 1 håndfull bringebær, friske (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk andebryst
  • 250 g spinat, frisk, renset og vasket
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • olje

rødløkskompott

  • 2 stk rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sherryeddik, eller balsamico eller rødvinseddik

Pastinakkpuré

  • 600 g pastinakk
  • 6 dl melk
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper

Kryddersaus

  • 6 dl kyllingkraft, eller oksekraft, god innkokt
  • 5 ss akasiehonning, flytende
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 4 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 4 stk stjerneanis
  • 1 bit kanelstang
  • 4 skive(r) ingefær, frisk
  • 2 stk hvitløksfedd, knuste
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper
  • 1 håndfull bringebær, friske (kan sløyfes)
Begynn med rødløkskompotten. Rens og skjær løken i tynne skiver. Fres løken i smør over middels varme til løken blir helt myk - uten å få noe særlig farge. Dryss over sukker og tilsett eddik. La løken småputre til væsken har fordampet og løken er bløt. Rør jevnlig. Smak til med salt og pepper.
Skrell og skyll pastinakken. Skjær dem i små biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett melken. Kok opp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet og pastinakken er helt mør. Bruk litt bakepapir som «lokk».
Kjør det hele til en jevn puré i en hurtigmikser. Visp inn smøret og smak til med salt og litt kvernet pepper.
Varm honningen til sausen i en kasserolle. Tilsett eddiken når honningen koker skikkelig. La det koke til det meste av væsken er fordampet, da forsvinner råsmaken av eddiken. Tilsett kraft og krydder, og la det koke i cirka 15 minutter. Visp inn kaldt smør i små terninger, litt etter litt. Smak til med salt og pepper og sil sausen før servering. Tilsett eventuelt bringebær rett før servering.
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper.
Stek andebrystene med fettsiden ned i en middelsvarm stekepanne. Stek til fettet blir helt sprøtt (cirka 10 -15 min). Snu brystene og stek ytterlige i noen minutter, øs over stekesjyen av og til. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile 10 minutter - med fettsiden opp - før servering.
Fest hvitløkfeddet på en gaffel og varm opp en stor stekepanne til spinaten. Ha litt olje i pannen og tilsett spinaten. Rør med hvitløkgaffelen til spinaten har klappet sammen.
Ta umiddelbart spinaten ut av pannen og over på en tallerken så lenge. Krydre med salt, pepper og en bitteliten klype sukker.
Skjær andebrystene i pene skiver og server med pastinakkpure, rødløkskompott, spinat og kryddersaus.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med rødløkskompotten. Rens og skjær løken i tynne skiver. Fres løken i smør over middels varme til løken blir helt myk - uten å få noe særlig farge. Dryss over sukker og tilsett eddik. La løken småputre til væsken har fordampet og løken er bløt. Rør jevnlig. Smak til med salt og pepper.
Skrell og skyll pastinakken. Skjær dem i små biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett melken. Kok opp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet og pastinakken er helt mør. Bruk litt bakepapir som «lokk».
Kjør det hele til en jevn puré i en hurtigmikser. Visp inn smøret og smak til med salt og litt kvernet pepper.
Varm honningen til sausen i en kasserolle. Tilsett eddiken når honningen koker skikkelig. La det koke til det meste av væsken er fordampet, da forsvinner råsmaken av eddiken. Tilsett kraft og krydder, og la det koke i cirka 15 minutter. Visp inn kaldt smør i små terninger, litt etter litt. Smak til med salt og pepper og sil sausen før servering. Tilsett eventuelt bringebær rett før servering.
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper.
Stek andebrystene med fettsiden ned i en middelsvarm stekepanne. Stek til fettet blir helt sprøtt (cirka 10 -15 min). Snu brystene og stek ytterlige i noen minutter, øs over stekesjyen av og til. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile 10 minutter - med fettsiden opp - før servering.
Fest hvitløkfeddet på en gaffel og varm opp en stor stekepanne til spinaten. Ha litt olje i pannen og tilsett spinaten. Rør med hvitløkgaffelen til spinaten har klappet sammen.
Ta umiddelbart spinaten ut av pannen og over på en tallerken så lenge. Krydre med salt, pepper og en bitteliten klype sukker.
Skjær andebrystene i pene skiver og server med pastinakkpure, rødløkskompott, spinat og kryddersaus.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?