Kylling i mangosaus

45 min

Kylling i mangosaus består av kyllingfilet som har kost seg i en sødmefull og frisk kremet saus laget på mangochutney. Denne har erfaringsmessig et stort potensiale blant de yngre i familien. Ris og nanbrød passer godt som tilbehør.
Tips: Mangochutney finnes i både milde og sterke utgaver, og med forskjellig sukkerinnhold. Velg den du liker best selv. Er kyllingfiletene små - kan du bruke et par ekstra. For enkelhetens skyld kan du droppe bruningen. Krydre kyllingen med salt og pepper, legg kyllingen over i formen, hell over sausen og fortsett som beskrevet.

8105 har lagret denne
Kylling i kremet mangosaus
Foto: Sara Johannessen Meek

Kylling i mangosaus består av kyllingfilet som har kost seg i en sødmefull og frisk kremet saus laget på mangochutney. Denne har erfaringsmessig et stort potensiale blant de yngre i familien. Ris og nanbrød passer godt som tilbehør.
Tips: Mangochutney finnes i både milde og sterke utgaver, og med forskjellig sukkerinnhold. Velg den du liker best selv. Er kyllingfiletene små - kan du bruke et par ekstra. For enkelhetens skyld kan du droppe bruningen. Krydre kyllingen med salt og pepper, legg kyllingen over i formen, hell over sausen og fortsett som beskrevet.

8105 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet, store
  • 300 g mango chutney
  • 1 dl fløte
  • 1 dl appelsinjuice, eller vann
  • 2 ss smør, i små terninger
  • 1 ss karripulver, eller rød- eller gul karripasta
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • granateplekjerner
  • peanøtter
  • koriander, frisk
  • rød chili, finsnittet
  • lime
  • ris, kokt
  • naanbrød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingfilet, store
  • 300 g mango chutney
  • 1 dl fløte
  • 1 dl appelsinjuice, eller vann
  • 2 ss smør, i små terninger
  • 1 ss karripulver, eller rød- eller gul karripasta
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • granateplekjerner
  • peanøtter
  • koriander, frisk
  • rød chili, finsnittet
  • lime
  • ris, kokt
  • naanbrød
Sett ovnen på 200 grader.
Krydre brystene med salt og kvernet pepper. Brun kyllingfiletene godt på hver side i en varm stekepanne. Legg kyllingen over i en passende ildfast form.
Bland godt sammen alle de øvrige ingrediensene, kjør det gjerne sammen med en stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper (hvis nødvendig), og hell den over kyllingen i formen.
Stek det hele midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Dryss over granateplekjerner, hakkede peanøtter, koriander og finsnittet chili.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader.
Krydre brystene med salt og kvernet pepper. Brun kyllingfiletene godt på hver side i en varm stekepanne. Legg kyllingen over i en passende ildfast form.
Bland godt sammen alle de øvrige ingrediensene, kjør det gjerne sammen med en stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper (hvis nødvendig), og hell den over kyllingen i formen.
Stek det hele midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Dryss over granateplekjerner, hakkede peanøtter, koriander og finsnittet chili.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?