Grønn kyllingcurry med kokosmelk er en passe fyrrig curry med chili, sitrongress, limeblader og kokosmelk. Kylling overlår kan godt erstattes med 600 gram lårfilet eller kyllingfilet i strimler. Ha kyllingen i sausen sammen med grønnsakene, og la det syde noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.
Grønn kyllingcurry med kokosmelk er en passe fyrrig curry med chili, sitrongress, limeblader og kokosmelk. Kylling overlår kan godt erstattes med 600 gram lårfilet eller kyllingfilet i strimler. Ha kyllingen i sausen sammen med grønnsakene, og la det syde noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.
1 bit ingefær, tommelstor (kan også bruke galangal)
0.5 ss spisskummen, knust
1 ss fiskesaus, eller 1 ts rekepasta
1 ss palmesukker, eller brunsukker
1 ss soyasaus
8 stykker kyllinglår, overlår, gjerne med skinn
500 g grønnsaker, etter ønske
400 ml kokosmelk
1 dl kyllingkraft, eller vann
5 stykker kaffirlimeblader, ferske eller tørkede
koriander, frisk
thai basilikum
mynteblader, kan sløyfes
lime
ris, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
2 stykker sitrongress
2 stykker grønn chili
3 fedd hvitløk
1 bit ingefær, tommelstor (kan også bruke galangal)
0.5 ss spisskummen, knust
1 ss fiskesaus, eller 1 ts rekepasta
1 ss palmesukker, eller brunsukker
1 ss soyasaus
8 stykker kyllinglår, overlår, gjerne med skinn
500 g grønnsaker, etter ønske
400 ml kokosmelk
1 dl kyllingkraft, eller vann
5 stykker kaffirlimeblader, ferske eller tørkede
koriander, frisk
thai basilikum
mynteblader, kan sløyfes
lime
ris, til servering
Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Ønsker du en sterk curry lar du frøene være.
Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett korianderfrø, spisskummen, fiskesaus, sukker og soyasaus.
Kjør det sammen til en jevn, tykk krydderpasta. Tilsett eventuelt 2 ss av kokosmelken slik at det enklere lar seg mose.
Skjær grønnsakene i passende biter. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Varm en stor panne, tilsett litt olje og stek kyllingen over middels høy varme til skinnet er sprøtt og gyllent.
Varm en wok eller kasserolle og fres krydderpastaen rolig i litt olje i cirka fem minutter. Pass på at det ikke steker eller fester seg i bunnen av kasserollen eller wokpannen.
Rør inn 1 dl av kyllingkraft eller vann og 2,5 dl av kokosmelken. Kok opp sausen og legg i kyllingen. La det trekke til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett limeblader og resten av kokosmelken. Gi det hele et raskt oppkok og ha i grønnsakene. La det putre videre til grønnsakene er knapt møre.
Juster smaken med mer fiskesaus, sukker eller noen dråper limesaft hvis nødvendig. Balanse i smakene er viktig her, men det aller viktigste er at du selv synes det smaker godt.
Dryss over koriander og basilikumblader. Server kokt ris ved siden av og noen limebåter til å presse over hvis ønskelig.
Bon appetit!
Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Ønsker du en sterk curry lar du frøene være.
Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett korianderfrø, spisskummen, fiskesaus, sukker og soyasaus.
Kjør det sammen til en jevn, tykk krydderpasta. Tilsett eventuelt 2 ss av kokosmelken slik at det enklere lar seg mose.
Skjær grønnsakene i passende biter. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Varm en stor panne, tilsett litt olje og stek kyllingen over middels høy varme til skinnet er sprøtt og gyllent.
Varm en wok eller kasserolle og fres krydderpastaen rolig i litt olje i cirka fem minutter. Pass på at det ikke steker eller fester seg i bunnen av kasserollen eller wokpannen.
Rør inn 1 dl av kyllingkraft eller vann og 2,5 dl av kokosmelken. Kok opp sausen og legg i kyllingen. La det trekke til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett limeblader og resten av kokosmelken. Gi det hele et raskt oppkok og ha i grønnsakene. La det putre videre til grønnsakene er knapt møre.
Juster smaken med mer fiskesaus, sukker eller noen dråper limesaft hvis nødvendig. Balanse i smakene er viktig her, men det aller viktigste er at du selv synes det smaker godt.
Dryss over koriander og basilikumblader. Server kokt ris ved siden av og noen limebåter til å presse over hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto