Til hovedinnhold

Grønn kyllingcurry med kokosmelk

45 min

Grønn kyllingcurry med kokosmelk er en passe fyrrig curry med chili, sitrongress, limeblader og kokosmelk. Kylling overlår kan godt erstattes med 600 gram lårfilet eller kyllingfilet i strimler. Ha kyllingen i sausen sammen med grønnsakene, og la det syde noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Lagret av 484 brukere
Grønn kyllingcurry med kokosmelk

Grønn kyllingcurry med kokosmelk er en passe fyrrig curry med chili, sitrongress, limeblader og kokosmelk. Kylling overlår kan godt erstattes med 600 gram lårfilet eller kyllingfilet i strimler. Ha kyllingen i sausen sammen med grønnsakene, og la det syde noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Lagret av 484 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker sitrongress
  • 2 stykker grønn chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bit ingefær, tommelstor (kan også bruke galangal)
  • 0.5 ss spisskummen, knust
  • 1 ss fiskesaus, eller 1 ts rekepasta
  • 1 ss palmesukker, eller brunsukker
  • 1 ss soyasaus
  • 8 stykker kyllinglår, overlår, gjerne med skinn
  • 500 g grønnsaker, etter ønske
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 dl kyllingkraft, eller vann
  • 5 stykker kaffirlimeblader, ferske eller tørkede
  • koriander, frisk
  • thai basilikum
  • mynteblader, kan sløyfes
  • lime
  • ris, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker sitrongress
  • 2 stykker grønn chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bit ingefær, tommelstor (kan også bruke galangal)
  • 0.5 ss spisskummen, knust
  • 1 ss fiskesaus, eller 1 ts rekepasta
  • 1 ss palmesukker, eller brunsukker
  • 1 ss soyasaus
  • 8 stykker kyllinglår, overlår, gjerne med skinn
  • 500 g grønnsaker, etter ønske
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 dl kyllingkraft, eller vann
  • 5 stykker kaffirlimeblader, ferske eller tørkede
  • koriander, frisk
  • thai basilikum
  • mynteblader, kan sløyfes
  • lime
  • ris, til servering
Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Ønsker du en sterk curry lar du frøene være.
Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett korianderfrø, spisskummen, fiskesaus, sukker og soyasaus.
Kjør det sammen til en jevn, tykk krydderpasta. Tilsett eventuelt 2 ss av kokosmelken slik at det enklere lar seg mose.
Skjær grønnsakene i passende biter. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Varm en stor panne, tilsett litt olje og stek kyllingen over middels høy varme til skinnet er sprøtt og gyllent.
Varm en wok eller kasserolle og fres krydderpastaen rolig i litt olje i cirka fem minutter. Pass på at det ikke steker eller fester seg i bunnen av kasserollen eller wokpannen.
Rør inn 1 dl av kyllingkraft eller vann og 2,5 dl av kokosmelken. Kok opp sausen og legg i kyllingen. La det trekke til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett limeblader og resten av kokosmelken. Gi det hele et raskt oppkok og ha i grønnsakene. La det putre videre til grønnsakene er knapt møre.
Juster smaken med mer fiskesaus, sukker eller noen dråper limesaft hvis nødvendig. Balanse i smakene er viktig her, men det aller viktigste er at du selv synes det smaker godt.
Dryss over koriander og basilikumblader. Server kokt ris ved siden av og noen limebåter til å presse over hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Ønsker du en sterk curry lar du frøene være.
Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett korianderfrø, spisskummen, fiskesaus, sukker og soyasaus.
Kjør det sammen til en jevn, tykk krydderpasta. Tilsett eventuelt 2 ss av kokosmelken slik at det enklere lar seg mose.
Skjær grønnsakene i passende biter. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Varm en stor panne, tilsett litt olje og stek kyllingen over middels høy varme til skinnet er sprøtt og gyllent.
Varm en wok eller kasserolle og fres krydderpastaen rolig i litt olje i cirka fem minutter. Pass på at det ikke steker eller fester seg i bunnen av kasserollen eller wokpannen.
Rør inn 1 dl av kyllingkraft eller vann og 2,5 dl av kokosmelken. Kok opp sausen og legg i kyllingen. La det trekke til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett limeblader og resten av kokosmelken. Gi det hele et raskt oppkok og ha i grønnsakene. La det putre videre til grønnsakene er knapt møre.
Juster smaken med mer fiskesaus, sukker eller noen dråper limesaft hvis nødvendig. Balanse i smakene er viktig her, men det aller viktigste er at du selv synes det smaker godt.
Dryss over koriander og basilikumblader. Server kokt ris ved siden av og noen limebåter til å presse over hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?