2 ss timian, finhakket, pluss ekstra kvaster til steking
1 stk sitron, helst økologisk
2 bunt asparges, grønne
800 g småpoteter
salt
pepper
olivenolje
Til pynt
friske urter, eller spirer
Skyll kyllingen i kaldt vann (innvendig og utvendig), klapp den tørr med kjøkkenpapir. Bland sammen smør, finhakket/most hvitløk, timian, revet skall av 1 sitron og saften fra 0,5 sitron. Bruk fingrene og lag en lomme i mellom skinnet og brystet på kyllingen. Vær forsiktig så det ikke blir hull i skinnet. Fyll urtesmøret inn i lommen og klem (eller masser) det godt utover. Gni hele kyllingen inn med litt olje og krydre godt med salt og kvernet pepper.
Legg kyllingen over i en mellomstor langpanne. Press over resten av sitronen og legg de to halve sitronene inn i kyllingen. Bind sammen bena med en hyssingbit (må ikke). Fordel noen ekstra timi-ankvaster over kyllingen og stek kyllingen ved 180 grader i cirka 1 time (litt avhengig av størrelsen på kyllingen). Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er «klar». Øs gjerne litt av smøret/sjyen (som danner seg i langpannen underveis i stekingen) over kyllingen med jevne mellomrom. La kyllingen hvile i 10-20 minutter før servering.
Skjær vekk den nederste trevlete delen av aspargesen. Kok potetene møre, hell av vannet og damp dem tørre. Stek aspargesen rett før servering. Stek over høy varme i en stekepanne med litt olje og krydre lett med salt og pepper. La potetene få steke med kyllingen de siste 15 minuttene slik at de trekker til seg masse god smak fra pannen. Eller stek dem rett før servering i litt av smøret som er i langpannen. Pynt med litt ekstra urter eller spirer før servering.
Bon appetit!
Skyll kyllingen i kaldt vann (innvendig og utvendig), klapp den tørr med kjøkkenpapir. Bland sammen smør, finhakket/most hvitløk, timian, revet skall av 1 sitron og saften fra 0,5 sitron. Bruk fingrene og lag en lomme i mellom skinnet og brystet på kyllingen. Vær forsiktig så det ikke blir hull i skinnet. Fyll urtesmøret inn i lommen og klem (eller masser) det godt utover. Gni hele kyllingen inn med litt olje og krydre godt med salt og kvernet pepper.
Legg kyllingen over i en mellomstor langpanne. Press over resten av sitronen og legg de to halve sitronene inn i kyllingen. Bind sammen bena med en hyssingbit (må ikke). Fordel noen ekstra timi-ankvaster over kyllingen og stek kyllingen ved 180 grader i cirka 1 time (litt avhengig av størrelsen på kyllingen). Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er «klar». Øs gjerne litt av smøret/sjyen (som danner seg i langpannen underveis i stekingen) over kyllingen med jevne mellomrom. La kyllingen hvile i 10-20 minutter før servering.
Skjær vekk den nederste trevlete delen av aspargesen. Kok potetene møre, hell av vannet og damp dem tørre. Stek aspargesen rett før servering. Stek over høy varme i en stekepanne med litt olje og krydre lett med salt og pepper. La potetene få steke med kyllingen de siste 15 minuttene slik at de trekker til seg masse god smak fra pannen. Eller stek dem rett før servering i litt av smøret som er i langpannen. Pynt med litt ekstra urter eller spirer før servering.