Baconsurret kyllingfilet med hvitløk- og honning-glaze
45 min
11 varer
1.4k
Du kan droppe «glazen» hvis du vil det, men du verden så godt det er med den søte overflaten mot det salte og røkte baconet. Som tilbehør passer det godt med en frisk salat og stekte små poteter. Et godt tips når du skal surre kyllingfiletene i bacon er å lage et lite «teppe» av fire overlappene baconskiver på et stykke plastfolie. Legg kyllingfileten midt på «teppet» og pakk/rull baconet stramt rundt kyllingen ved hjelp av plastfolien.
1 håndfull friske urter, bladpersille, basilikum eller salvie
250 g bacon
1 ss smør
2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
1 - 2 ss soyasaus
1 ss hvitvinseddik, evt eplecidereddik eller 7 % eddik
70 g honning, flytende
2 ss persille, hakket, (kan sløyfes)
salt og kvernet pepper
olje, til steking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
4 stk kyllingfilet
1 håndfull friske urter, bladpersille, basilikum eller salvie
250 g bacon
1 ss smør
2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
1 - 2 ss soyasaus
1 ss hvitvinseddik, evt eplecidereddik eller 7 % eddik
70 g honning, flytende
2 ss persille, hakket, (kan sløyfes)
salt og kvernet pepper
olje, til steking
Varm ovnen til 200 grader. Krydre kyllingen med salt og pepper, men vær litt forsiktig med saltet siden baconet også tilfører salt. Legg noen urteblader på kyllingen og surr fire skiver bacon stramt rundt hver filet.
Varm en liten klunk med olje i en stor stekepanne. Legg i kyllingen, helst med skjøten ned i pannen først, og stek kyllingen på alle sider til baconet har fått fin farge. Legg kyllingen over i en ildfast form, og etterstek i stekeovnen i cirka 15 minutter avhengig av størrelsen på filetene.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring et par minutter til hvitløken blir blank og myk. Tilsett soyasaus, eddik og honning. La det koke i et minutt, eller til blandingen har sirupskonsistens. Rør inn hakket persille og pensle blandingen på den stekte kyllingen.
La gjerne kyllingen få hvile i fem minutter før servering. Serveres gjerne med en frisk grønn salat, for eksempel ruccola vendt med noen dråper sitronsaft, olivenolje og en klype salt, og steke poteter.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader. Krydre kyllingen med salt og pepper, men vær litt forsiktig med saltet siden baconet også tilfører salt. Legg noen urteblader på kyllingen og surr fire skiver bacon stramt rundt hver filet.
Varm en liten klunk med olje i en stor stekepanne. Legg i kyllingen, helst med skjøten ned i pannen først, og stek kyllingen på alle sider til baconet har fått fin farge. Legg kyllingen over i en ildfast form, og etterstek i stekeovnen i cirka 15 minutter avhengig av størrelsen på filetene.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring et par minutter til hvitløken blir blank og myk. Tilsett soyasaus, eddik og honning. La det koke i et minutt, eller til blandingen har sirupskonsistens. Rør inn hakket persille og pensle blandingen på den stekte kyllingen.
La gjerne kyllingen få hvile i fem minutter før servering. Serveres gjerne med en frisk grønn salat, for eksempel ruccola vendt med noen dråper sitronsaft, olivenolje og en klype salt, og steke poteter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto