Kyllingvinger med mangosaus

60 min

Saftige kyllingvinger servert med en søt mangosaus er den ultimate fingermaten. 

1033 har lagret denne
Kyllingvinger med mangosaus

Saftige kyllingvinger servert med en søt mangosaus er den ultimate fingermaten. 

1033 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 stk mango, moden
  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 ss lys soyasaus
  • koriander, frisk, eller persille til servering
  • granateplekjerner, (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 stk mango, moden
  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 ss lys soyasaus
  • koriander, frisk, eller persille til servering
  • granateplekjerner, (kan sløyfes)
Varm ovnen til 210 grader. Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha kyllingvingene over i en liten brødpose sammen med mel, salt, hvitløkpulver, chili og pepper. Rist godt til alle kyllingvingene er dekket av melblandingen.
Legg kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 40 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
Rens mangoen og skjær den i grove biter. Hakk chili og hvitløk. Kjør mango, chili, hvitløk, limesaft, sukker og soyasaus til en jevn saus i en hurtigmikser (eller med en stavmikser).
Pensle kyllingvingene med litt saus og stek dem videre i 5 minutter. Server kyllingvingene med samme og dryss over litt hakkede urter, granateplekjerner og litt ekstra chili hvis ønskelig. Server resten av sausen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha kyllingvingene over i en liten brødpose sammen med mel, salt, hvitløkpulver, chili og pepper. Rist godt til alle kyllingvingene er dekket av melblandingen.
Legg kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 40 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
Rens mangoen og skjær den i grove biter. Hakk chili og hvitløk. Kjør mango, chili, hvitløk, limesaft, sukker og soyasaus til en jevn saus i en hurtigmikser (eller med en stavmikser).
Pensle kyllingvingene med litt saus og stek dem videre i 5 minutter. Server kyllingvingene med samme og dryss over litt hakkede urter, granateplekjerner og litt ekstra chili hvis ønskelig. Server resten av sausen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?