Sprø kyllingvinger med parmesan og hvitløksmør

60 min

Sprø parmesanvinger med brunet hvitløksmør og sitron er like enkle som de er gode. Kyllingvingene sprøstekes i stekeovnen og blandes raskt med varmt smør tilsatt hvitløk, revet sitronskall, persille og parmesanost. Som ekstra tilbehør passer det supert med en enkel tomatsalat eller en tomatsalsa. 
Tips: Forholdet mellom smør, hvitløk, persille og parmesan kan justeres etter eget ønske. 

857 har lagret denne
Kkyllingvinger med parmesan og hvitløksmør

Sprø parmesanvinger med brunet hvitløksmør og sitron er like enkle som de er gode. Kyllingvingene sprøstekes i stekeovnen og blandes raskt med varmt smør tilsatt hvitløk, revet sitronskall, persille og parmesanost. Som ekstra tilbehør passer det supert med en enkel tomatsalat eller en tomatsalsa. 
Tips: Forholdet mellom smør, hvitløk, persille og parmesan kan justeres etter eget ønske. 

857 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts chiliflak
  • olivenolje
  • 100 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts sitronskall, finrevet
  • 4 ss persille, hakket
  • 1 dl parmesan, revet
  • sitron, kuttet i båter til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts chiliflak
  • olivenolje
  • 100 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts sitronskall, finrevet
  • 4 ss persille, hakket
  • 1 dl parmesan, revet
  • sitron, kuttet i båter til servering
Varm ovnen til 210 grader. Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha kyllingvingene over i en liten brødpose sammen med mel, salt, pepper og chili. Rist godt til alle kyllingvingene er dekket av mel.
Legg kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 45 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
Smelt smøret i en liten kasserolle og la det bruse til smøret er gyllenbrunt. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finhakket hvitløk. Ha kyllingvingene over i en bolle.
Hell over «hvitløksmøret» og tilsett, sitronskall, persille og parmesan. Vend alt godt sammen og server kyllingvingene med det samme. Dryss eventuelt over en ekstra klype flaksalt, kvernet pepper og chiliflakes.
Server sitronbåter ved siden av til å presse over kyllingvingene.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha kyllingvingene over i en liten brødpose sammen med mel, salt, pepper og chili. Rist godt til alle kyllingvingene er dekket av mel.
Legg kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 45 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
Smelt smøret i en liten kasserolle og la det bruse til smøret er gyllenbrunt. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finhakket hvitløk. Ha kyllingvingene over i en bolle.
Hell over «hvitløksmøret» og tilsett, sitronskall, persille og parmesan. Vend alt godt sammen og server kyllingvingene med det samme. Dryss eventuelt over en ekstra klype flaksalt, kvernet pepper og chiliflakes.
Server sitronbåter ved siden av til å presse over kyllingvingene.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?