KFC - «Korean fried chicken wings»

45 min

Dette er min variant av KFC, altså korean fried chicken, også kjent som friterte kyllingvinger som serveres med en rød, klissete og smaksrik saus. 

334 har lagret denne
KFC - «Korean fried chicken wings»

Dette er min variant av KFC, altså korean fried chicken, også kjent som friterte kyllingvinger som serveres med en rød, klissete og smaksrik saus. 

334 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk eggehvite
  • 1.7 dl vann
  • 1.5 l olje, til fritering
  • 2 stk vårløk
  • koriander, frisk
  • sesamfrø

Rød saus

  • 1 dl ketchup, gjerne Heinz
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • 1 ts ingefær, fersk og finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk eggehvite
  • 1.7 dl vann
  • 1.5 l olje, til fritering
  • 2 stk vårløk
  • koriander, frisk
  • sesamfrø

Rød saus

  • 1 dl ketchup, gjerne Heinz
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • 1 ts ingefær, fersk og finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Tørk kyllingvingene på kjøkkenpapir. Rør sammen mel, maisenna, eggehvite og kaldt vann. Krydre godt med salt og kvernet pepper.
Varm oljen til cirka 180 grader i en tykkbunnet mellomstor gryte eller i en frityrsteker. 
Dypp kyllingvingene i røren og friter dem gylne og sprø i den varme oljen. Dette tar cirka 10-15 minutter. Friter i flere omganger slik at oljen ikke blir avkjølt og alt klistrer seg sammen i gryta. La kyllingvingene renne av seg på kjøkkenpapir. Når du har fritert alle vingene kan du gi dem en rask runde til i frityren for å varme de opp igjen før servering.
Vend de varme kyllingvingene sammen med i sausen og dryss over finsnittet vårløk, hakket koriander og sesamfrø før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Tørk kyllingvingene på kjøkkenpapir. Rør sammen mel, maisenna, eggehvite og kaldt vann. Krydre godt med salt og kvernet pepper.
Varm oljen til cirka 180 grader i en tykkbunnet mellomstor gryte eller i en frityrsteker. 
Dypp kyllingvingene i røren og friter dem gylne og sprø i den varme oljen. Dette tar cirka 10-15 minutter. Friter i flere omganger slik at oljen ikke blir avkjølt og alt klistrer seg sammen i gryta. La kyllingvingene renne av seg på kjøkkenpapir. Når du har fritert alle vingene kan du gi dem en rask runde til i frityren for å varme de opp igjen før servering.
Vend de varme kyllingvingene sammen med i sausen og dryss over finsnittet vårløk, hakket koriander og sesamfrø før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?