Buffalo wings med blåmuggost-dipp

60 min

Buffalo wings er krydrede kyllingvinger som sprøstekes før de vendes i en sterk chilisaus med smør og honning og serveres med en dipp av blåskimmelost.

Styrken på vingene avhenger av hvilken «Hot sauce» du går for, og staver av stangselleri og gulrøtter sørger dessuten for at behovet for grønnsaker blir ivaretatt på en smakfull måte.

Tips: Kyllingvingene kan eventuelt stekes i stekeovnen hvis ønskelig. Legg de krydrede kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 45 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen. 

269 har lagret denne
Buffalo wings med blåmuggost-dipp

Buffalo wings er krydrede kyllingvinger som sprøstekes før de vendes i en sterk chilisaus med smør og honning og serveres med en dipp av blåskimmelost.

Styrken på vingene avhenger av hvilken «Hot sauce» du går for, og staver av stangselleri og gulrøtter sørger dessuten for at behovet for grønnsaker blir ivaretatt på en smakfull måte.

Tips: Kyllingvingene kan eventuelt stekes i stekeovnen hvis ønskelig. Legg de krydrede kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 45 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen. 

269 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger, rå
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 3 ss chilisaus, sterk variant, f.eks Hot sauce
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 stykker gulrøtter
  • salt og kvernet pepper
  • 1.5 l olje, til fritering
  • persille, hakket til pynt

Dipp

  • 100 g blåmuggost
  • 1 dl fløte
  • kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir.
Bland sammen mel, paprikapulver, kajennepepper, salt, hvitløkpulver og kvernet sort pepper.
Ha kyllingvingene over i en liten brødpose og tilsett krydderblandingen. Rist godt på posen slik at alle vingene blir godt dekket av kryddermiksen.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisaus og honning. Sett sausen til side så lenge.
Visp sammen blåmuggost og fløte. Smak dippen til med salt (hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri og gulrøtter i staver.
Varm oljen til cirka 180 grader i en tykkbunnet mellomstor gryte (eller i en frityr)
Friter kyllingvingene i 10-15 minutter – til kyllingvingene er sprø, gylne og gjennomstekte. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir. Ha dem over i en stor bolle, hell over sausen og vend alt godt sammen. Serveres straks med grønnsaker og dipp.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?