Buffalo wings med blåmuggost-dipp
Buffalo wings er krydrede kyllingvinger som sprøstekes før de vendes i en sterk chilisaus med smør og honning og serveres med en dipp av blåskimmelost.
Styrken på vingene avhenger av hvilken «Hot sauce» du går for, og staver av stangselleri og gulrøtter sørger dessuten for at behovet for grønnsaker blir ivaretatt på en smakfull måte.
Tips: Kyllingvingene kan eventuelt stekes i stekeovnen hvis ønskelig. Legg de krydrede kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 45 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
Buffalo wings er krydrede kyllingvinger som sprøstekes før de vendes i en sterk chilisaus med smør og honning og serveres med en dipp av blåskimmelost.
Styrken på vingene avhenger av hvilken «Hot sauce» du går for, og staver av stangselleri og gulrøtter sørger dessuten for at behovet for grønnsaker blir ivaretatt på en smakfull måte.
Tips: Kyllingvingene kan eventuelt stekes i stekeovnen hvis ønskelig. Legg de krydrede kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 45 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
- 1 kg kyllingvinger, rå
- 1 dl hvetemel
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss smør
- 3 ss chilisaus, sterk variant, f.eks Hot sauce
- 1 ss honning, flytende
- 2 stilker stangselleri
- 2 stykker gulrøtter
- salt og kvernet pepper
- 1.5 l olje, til fritering
- persille, hakket til pynt
Dipp
- 100 g blåmuggost
- 1 dl fløte
- kvernet pepper
- 1 kg kyllingvinger, rå
- 1 dl hvetemel
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss smør
- 3 ss chilisaus, sterk variant, f.eks Hot sauce
- 1 ss honning, flytende
- 2 stilker stangselleri
- 2 stykker gulrøtter
- salt og kvernet pepper
- 1.5 l olje, til fritering
- persille, hakket til pynt
Dipp
- 100 g blåmuggost
- 1 dl fløte
- kvernet pepper
Visp sammen blåmuggost og fløte. Smak dippen til med salt (hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri og gulrøtter i staver.
Friter kyllingvingene i 10-15 minutter – til kyllingvingene er sprø, gylne og gjennomstekte. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir. Ha dem over i en stor bolle, hell over sausen og vend alt godt sammen. Serveres straks med grønnsaker og dipp.

Bon appetit!
Visp sammen blåmuggost og fløte. Smak dippen til med salt (hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri og gulrøtter i staver.
Friter kyllingvingene i 10-15 minutter – til kyllingvingene er sprø, gylne og gjennomstekte. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir. Ha dem over i en stor bolle, hell over sausen og vend alt godt sammen. Serveres straks med grønnsaker og dipp.