Buffalo wings med blåmuggost-dipp

1 h
Lagret av 259 brukere
Buffalo wings med blåmuggost-dipp
Lagret av 259 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger, rå
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 3 ss chilisaus, sterk variant, f.eks Hot sauce
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 stykker gulrøtter
  • salt og kvernet pepper
  • 1.5 l olje, til fritering
  • persille, hakket til pynt

Dipp

  • 100 g blåmuggost
  • 1 dl fløte
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg kyllingvinger, rå
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 3 ss chilisaus, sterk variant, f.eks Hot sauce
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 stykker gulrøtter
  • salt og kvernet pepper
  • 1.5 l olje, til fritering
  • persille, hakket til pynt

Dipp

  • 100 g blåmuggost
  • 1 dl fløte
  • kvernet pepper
Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir.
Bland sammen mel, paprikapulver, kajennepepper, salt, hvitløkpulver og kvernet sort pepper.
Ha kyllingvingene over i en liten brødpose og tilsett krydderblandingen. Rist godt på posen slik at alle vingene blir godt dekket av kryddermiksen.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisaus og honning. Sett sausen til side så lenge.
Visp sammen blåmuggost og fløte. Smak dippen til med salt (hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri og gulrøtter i staver.
Varm oljen til cirka 180 grader i en tykkbunnet mellomstor gryte (eller i en frityr)
Friter kyllingvingene i 10-15 minutter – til kyllingvingene er sprø, gylne og gjennomstekte. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir. Ha dem over i en stor bolle, hell over sausen og vend alt godt sammen. Serveres straks med grønnsaker og dipp.
woman cooking

Bon appetit!

Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir.
Bland sammen mel, paprikapulver, kajennepepper, salt, hvitløkpulver og kvernet sort pepper.
Ha kyllingvingene over i en liten brødpose og tilsett krydderblandingen. Rist godt på posen slik at alle vingene blir godt dekket av kryddermiksen.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisaus og honning. Sett sausen til side så lenge.
Visp sammen blåmuggost og fløte. Smak dippen til med salt (hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri og gulrøtter i staver.
Varm oljen til cirka 180 grader i en tykkbunnet mellomstor gryte (eller i en frityr)
Friter kyllingvingene i 10-15 minutter – til kyllingvingene er sprø, gylne og gjennomstekte. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir. Ha dem over i en stor bolle, hell over sausen og vend alt godt sammen. Serveres straks med grønnsaker og dipp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?