Til hovedinnhold

Goan green chicken

1 h 30 min

Dette er en forholdsvis «rask» og tørr grønn curry-variant. Server med godt indisk tilbehør som nanbrød, mangochutney, raita, papadu og ris. 

Kyllinglårene bør marineres i minst 1 time, men helst natten over i kjøleskapet. Marinering er ikke medregnet i tilberedningstiden. 

Lagret av 271 brukere
Goan green chicken

Dette er en forholdsvis «rask» og tørr grønn curry-variant. Server med godt indisk tilbehør som nanbrød, mangochutney, raita, papadu og ris. 

Kyllinglårene bør marineres i minst 1 time, men helst natten over i kjøleskapet. Marinering er ikke medregnet i tilberedningstiden. 

Lagret av 271 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 ts spisskummen
  • 1 bit kanelstang, 1 bit = ca. 5 cm
  • 1 ts korianderfrø
  • 12 stykker sorte pepperkorn
  • 1 bunt koriander, stor
  • 20 g ingefær, renset
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk grønn chili
  • 1 stk lime, saften + ekstra til servering
  • 1 ts gurkemeie
  • 1.5 kg kyllinglår, uten skinn
  • 1 stk løk, stor
  • salt
  • klarnet smør, eller olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 ts spisskummen
  • 1 bit kanelstang, 1 bit = ca. 5 cm
  • 1 ts korianderfrø
  • 12 stykker sorte pepperkorn
  • 1 bunt koriander, stor
  • 20 g ingefær, renset
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk grønn chili
  • 1 stk lime, saften + ekstra til servering
  • 1 ts gurkemeie
  • 1.5 kg kyllinglår, uten skinn
  • 1 stk løk, stor
  • salt
  • klarnet smør, eller olje
Rist spisskummen, kanel, korianderfrø og pepper i en tørr varm stekepanne i ett minutt, eller til det dufter aromatisk. Knust krydderiene i en morter eller krydderkvern. Ha korianderblader, grovhakket ingefær, hvitløk, hakket chili og limesaft i en liten hurtigmikser/blender. Tilsett akkurat nok kaldt vann (cirka 1 dl) til at alt går rundt og blir til en jevn puré. Tilsett krydderiene, gurkemeie og en god klype salt. Bland alt godt sammen.
Del kyllinglårene i grove biter. Ha kyllingen over i en bolle, hell over marinaden og bland alt godt sammen slik a all kyllingen er dekket med marinade. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time - eller helst natten over.
Rens og skjær løken i skiver. Varm en stor stekepanne. Tilsett litt smør eller olje og stek løken myk og gyllen over høy varme. Ta løken ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett litt mer fett og brun kyllingbitene godt på alle sider, krydre med salt. Hell litt vann i pannen, cirka 2 dl, og la det koke til vannet har fordampet og kyllingen er gjennomkokt, cirka 30 minutter. Tilsett litt mer vann underveis hvis nødvendig. Når kyllingen er ferdigkokt skal vannet ha fordampet slik at det bare er en innkokt «sjy» igjen i pannen.
Bland løken sammen med kyllingen og dryss over koriander før servering. Serveres med litt ekstra lime til å presse over og ønsket tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spisskummen, kanel, korianderfrø og pepper i en tørr varm stekepanne i ett minutt, eller til det dufter aromatisk. Knust krydderiene i en morter eller krydderkvern. Ha korianderblader, grovhakket ingefær, hvitløk, hakket chili og limesaft i en liten hurtigmikser/blender. Tilsett akkurat nok kaldt vann (cirka 1 dl) til at alt går rundt og blir til en jevn puré. Tilsett krydderiene, gurkemeie og en god klype salt. Bland alt godt sammen.
Del kyllinglårene i grove biter. Ha kyllingen over i en bolle, hell over marinaden og bland alt godt sammen slik a all kyllingen er dekket med marinade. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time - eller helst natten over.
Rens og skjær løken i skiver. Varm en stor stekepanne. Tilsett litt smør eller olje og stek løken myk og gyllen over høy varme. Ta løken ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett litt mer fett og brun kyllingbitene godt på alle sider, krydre med salt. Hell litt vann i pannen, cirka 2 dl, og la det koke til vannet har fordampet og kyllingen er gjennomkokt, cirka 30 minutter. Tilsett litt mer vann underveis hvis nødvendig. Når kyllingen er ferdigkokt skal vannet ha fordampet slik at det bare er en innkokt «sjy» igjen i pannen.
Bland løken sammen med kyllingen og dryss over koriander før servering. Serveres med litt ekstra lime til å presse over og ønsket tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?