Rist spisskummen, kanel, korianderfrø og pepper i en tørr varm stekepanne i ett minutt, eller til det dufter aromatisk. Knust krydderiene i en morter eller krydderkvern. Ha korianderblader, grovhakket ingefær, hvitløk, hakket chili og limesaft i en liten hurtigmikser/blender. Tilsett akkurat nok kaldt vann (cirka 1 dl) til at alt går rundt og blir til en jevn puré. Tilsett krydderiene, gurkemeie og en god klype salt. Bland alt godt sammen.
Del kyllinglårene i grove biter. Ha kyllingen over i en bolle, hell over marinaden og bland alt godt sammen slik a all kyllingen er dekket med marinade. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time - eller helst natten over.
Rens og skjær løken i skiver. Varm en stor stekepanne. Tilsett litt smør eller olje og stek løken myk og gyllen over høy varme. Ta løken ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett litt mer fett og brun kyllingbitene godt på alle sider, krydre med salt. Hell litt vann i pannen, cirka 2 dl, og la det koke til vannet har fordampet og kyllingen er gjennomkokt, cirka 30 minutter. Tilsett litt mer vann underveis hvis nødvendig. Når kyllingen er ferdigkokt skal vannet ha fordampet slik at det bare er en innkokt «sjy» igjen i pannen.
Bland løken sammen med kyllingen og dryss over koriander før servering. Serveres med litt ekstra lime til å presse over og ønsket tilbehør.
Bon appetit!
Rist spisskummen, kanel, korianderfrø og pepper i en tørr varm stekepanne i ett minutt, eller til det dufter aromatisk. Knust krydderiene i en morter eller krydderkvern. Ha korianderblader, grovhakket ingefær, hvitløk, hakket chili og limesaft i en liten hurtigmikser/blender. Tilsett akkurat nok kaldt vann (cirka 1 dl) til at alt går rundt og blir til en jevn puré. Tilsett krydderiene, gurkemeie og en god klype salt. Bland alt godt sammen.
Del kyllinglårene i grove biter. Ha kyllingen over i en bolle, hell over marinaden og bland alt godt sammen slik a all kyllingen er dekket med marinade. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time - eller helst natten over.
Rens og skjær løken i skiver. Varm en stor stekepanne. Tilsett litt smør eller olje og stek løken myk og gyllen over høy varme. Ta løken ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett litt mer fett og brun kyllingbitene godt på alle sider, krydre med salt. Hell litt vann i pannen, cirka 2 dl, og la det koke til vannet har fordampet og kyllingen er gjennomkokt, cirka 30 minutter. Tilsett litt mer vann underveis hvis nødvendig. Når kyllingen er ferdigkokt skal vannet ha fordampet slik at det bare er en innkokt «sjy» igjen i pannen.
Bland løken sammen med kyllingen og dryss over koriander før servering. Serveres med litt ekstra lime til å presse over og ønsket tilbehør.