Råkostsalat med sesampanert kylling og soyadressing
Knasende god salat med en asiatiskinspirert dressing. Her er det viktig å ta seg tid til finsnitting og kutting. Har du en grønnsakskutter (en mandolin) er den helt perfekt for oppgaven. Hvis ikke, bruk en skarp kniv.
Utgangspunktet til dressingen er like deler soyasaus, oystersauce, ferskpresset limesaft og nøytral olje. Krydre
med noen dråper sesamolje, ingefær og hvitløk - og du har en superanvendelig dressing som like gjerne kan brukes i laksepoke-salat eller som et alternativ til ponzusaus.
Tips:
Knuste havregryn kan byttes ut eller blandes med brødsmuler og/eller knuste cornflakes.
Knasende god salat med en asiatiskinspirert dressing. Her er det viktig å ta seg tid til finsnitting og kutting. Har du en grønnsakskutter (en mandolin) er den helt perfekt for oppgaven. Hvis ikke, bruk en skarp kniv.
Utgangspunktet til dressingen er like deler soyasaus, oystersauce, ferskpresset limesaft og nøytral olje. Krydre
med noen dråper sesamolje, ingefær og hvitløk - og du har en superanvendelig dressing som like gjerne kan brukes i laksepoke-salat eller som et alternativ til ponzusaus.
Tips:
Knuste havregryn kan byttes ut eller blandes med brødsmuler og/eller knuste cornflakes.
Ingredienser
- 0.25 stk rødkål
- 2 stykker gulrøtter
- 0.3 stk agurk
- 2 stykker vårløk
- 2 stykker kyllingfilet
- 2 ss hvetemel, eller havremel
- 1 stk egg, sammenvispet
- 3 ss sesamfrø
- 1 dl havregryn, knuste
- rød chili
- sprøstekt løk, (kan sløyfes)
- koriander
- salt og kvernet pepper
- smør, eller olje til steking
Dressing
- 2 ss lys soyasaus
- 2 ss oystersauce
- 2 ss limesaft
- 1 ss ingefær, fersk og finrevet
- 1 fedd hvitløk, revet
- 1 ts sesamolje
- 2 ss olje, nøytral
Slik gjør du:
- 0.25 stk rødkål
- 2 stykker gulrøtter
- 0.3 stk agurk
- 2 stykker vårløk
- 2 stykker kyllingfilet
- 2 ss hvetemel, eller havremel
- 1 stk egg, sammenvispet
- 3 ss sesamfrø
- 1 dl havregryn, knuste
- rød chili
- sprøstekt løk, (kan sløyfes)
- koriander
- salt og kvernet pepper
- smør, eller olje til steking
Dressing
- 2 ss lys soyasaus
- 2 ss oystersauce
- 2 ss limesaft
- 1 ss ingefær, fersk og finrevet
- 1 fedd hvitløk, revet
- 1 ts sesamolje
- 2 ss olje, nøytral

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto