Helstekt marinert kalkun
Denne helstekte marinerte kalkunen har fått ligge i en krydret salt- og sukkerlake før steking, for et saftigere og mer smakfullt resultat. Laken kan du gjerne krydre med andre ingredienser, så her er det bare å prøve seg frem.
Kalkunen kan gjerne stekes ved lavere temperatur, for eksempel 100 grader, men da må steketiden forlenges. Da kan det være lurt å først steke kalkunen ved 250 grader i cirka 20 minutter slik at fuglen får fin farge, før du senker temperaturen og steker videre. En helstekt marinert kalkun på cirka 5 kilo, vil ta cirka 16 timer å steke på denne måten.
Prøv også denne oppskriften på waldorfsalat.
Denne helstekte marinerte kalkunen har fått ligge i en krydret salt- og sukkerlake før steking, for et saftigere og mer smakfullt resultat. Laken kan du gjerne krydre med andre ingredienser, så her er det bare å prøve seg frem.
Kalkunen kan gjerne stekes ved lavere temperatur, for eksempel 100 grader, men da må steketiden forlenges. Da kan det være lurt å først steke kalkunen ved 250 grader i cirka 20 minutter slik at fuglen får fin farge, før du senker temperaturen og steker videre. En helstekt marinert kalkun på cirka 5 kilo, vil ta cirka 16 timer å steke på denne måten.
Prøv også denne oppskriften på waldorfsalat.
- 1 stk kalkun, 4,5-5 kilo
- kvernet pepper
- smør, smeltet
Lake
- 4 l vann
- 2.5 dl salt
- 2 dl sukker
- 1 stk sitron
- 1 stk appelsin
- 1 stk løk, stor
- 6 fedd hvitløk
- 4 stk laurbærblad
- 1 kvast timian, eventuelt 1 ss tørket timian
- 1 stk kalkun, 4,5-5 kilo
- kvernet pepper
- smør, smeltet
Lake
- 4 l vann
- 2.5 dl salt
- 2 dl sukker
- 1 stk sitron
- 1 stk appelsin
- 1 stk løk, stor
- 6 fedd hvitløk
- 4 stk laurbærblad
- 1 kvast timian, eventuelt 1 ss tørket timian
