Grillet kyllingsandwich med remulade
1 h
Lag en fristende, grillet kyllingsandwich! Dette er en saftig og god sandwich toppet med en frisk remulade av sellerirot og syrlige epler.
Lagret av 138 brukere
Lag en fristende, grillet kyllingsandwich! Dette er en saftig og god sandwich toppet med en frisk remulade av sellerirot og syrlige epler.
Lagret av 138 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- 0.5 dl timian, frisk, grovhakket - gjerne også rosmarin
- 1 stk sitron, kun saften
- 0.5 ts fennikelfrø, knuste
- 0.5 ts spisskummen, knust
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 klype tørket chili
- 700 g kyllingbryst, gjerne med skinn
- salt
- pepper
Tilbehør
- ciabatta, eller rundstykker, briochebrød
- remulade, se egen oppskrift
- sennep
Selleriremulade
- 1 dl majones
- 1 dl crème fraîche
- 1 ss sennep, dijon
- salt
- pepper
- 500 g sellerirot
- 1 stk eple, syrlig
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- 0.5 dl timian, frisk, grovhakket - gjerne også rosmarin
- 1 stk sitron, kun saften
- 0.5 ts fennikelfrø, knuste
- 0.5 ts spisskummen, knust
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 klype tørket chili
- 700 g kyllingbryst, gjerne med skinn
- salt
- pepper
Tilbehør
- ciabatta, eller rundstykker, briochebrød
- remulade, se egen oppskrift
- sennep
Selleriremulade
- 1 dl majones
- 1 dl crème fraîche
- 1 ss sennep, dijon
- salt
- pepper
- 500 g sellerirot
- 1 stk eple, syrlig
Finhakk hvitløken. Visp sammen olje, hvitløk, urter, sitronsaft, fennikel, spisskummen, gurkemeie og chili.
Del kyllingfiletene i to på langs. Legg kyllingsnitzlene mellom to lag plastfolie og bank dem lett, slik at de blir omtrent like tykke over det hele.
Legg kyllingen over i marinaden og la dem ligge i minst 30 minutter.
Ta kyllingen ut av marinaden, krydre med salt og pepper og grill snitzlene over høy varme i 3-4 minutter på hver side.
Server kyllingen i ferske ciabatta med selleriremulade og sennep.
Lag så selleriremuladen. Bland sammen majones, crème fraîche og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Skrell selleriroten og riv eller skjær den i tynne strimler. Skjær eplet i fyrstikktynne strimler og bland selleri og eple med dressingen.
Vask og tørk kålbladene. Fjern den tykke stilken og riv bladene i mindre biter.
Gni grønnkålen mellom hendene til bladene blir blanke og bland grønnkålen og hakkede urter inn remuladen.

Bon appetit!
Finhakk hvitløken. Visp sammen olje, hvitløk, urter, sitronsaft, fennikel, spisskummen, gurkemeie og chili.
Del kyllingfiletene i to på langs. Legg kyllingsnitzlene mellom to lag plastfolie og bank dem lett, slik at de blir omtrent like tykke over det hele.
Legg kyllingen over i marinaden og la dem ligge i minst 30 minutter.
Ta kyllingen ut av marinaden, krydre med salt og pepper og grill snitzlene over høy varme i 3-4 minutter på hver side.
Server kyllingen i ferske ciabatta med selleriremulade og sennep.
Lag så selleriremuladen. Bland sammen majones, crème fraîche og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Skrell selleriroten og riv eller skjær den i tynne strimler. Skjær eplet i fyrstikktynne strimler og bland selleri og eple med dressingen.
Vask og tørk kålbladene. Fjern den tykke stilken og riv bladene i mindre biter.
Gni grønnkålen mellom hendene til bladene blir blanke og bland grønnkålen og hakkede urter inn remuladen.