Denne deilige kyllingretten passer perfekt til middag en sommerdag. Kyllinglår gir et saftig og godt resultat! OBS: Kyllingen skal marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.
Denne deilige kyllingretten passer perfekt til middag en sommerdag. Kyllinglår gir et saftig og godt resultat! OBS: Kyllingen skal marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.
1 ss palmesukker, evt. 2 ts sukker og 1 ts brunt sukker
1 ts korianderfrø
0.75 ts hvit pepper, hel
2 ss fiskesaus
10 stk kyllinglårfilet
5 stykker sitrongress, brukes som grillspyd
olje, nøytral
5 stk sitrongress, brukes som grillspyd
Sursøt agurk
0.5 dl eddik 7%
0.5 dl sukker
0.5 dl vann
2 stk sjalottløk
1 stk rød chili, liten
1 stk agurk
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finhakk den myke kjernen. Vask, skrap og hakk gurkemeien og hakk hvitløken. Knus sitrongress, gurkemeie, hvitløk, sukker, korianderfrø og pepper sammen i en morter. Tilsett fiskesaus og mos alt godt sammen – du kan eventuelt bruke en stavmikser. Gni kyllingen inn med krydderblandingen og la det marinere i minst 1 time, eller helst natten over i kjøleskap.
Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kasserolle. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl laken. Finsnitt sjalottløk og chili. Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurken i små terninger/skiver. Bland laken sammen med sjalottløk, chili og agurk. La stå til marinering i minst 1 time, gjerne natten over.
Del sitrongresset i to på langs og tre et sitrongress gjennom hvert kyllinglår (lag et lite snitt/hull i kyllingen med en spiss kniv eller lignende slik at det enkelt kan tres gjennom kyllingen). Pensle kyllingen med litt olje og grill kyllingen over middels høy varme i ca. 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu kyllingen ofte slik at den blir jevnt grillet. La hvile i 5 minutter før servering.
Serveres med sursøt agurksalat og gjerne kokt ris som ekstra tilbehør.
Bon appetit!
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finhakk den myke kjernen. Vask, skrap og hakk gurkemeien og hakk hvitløken. Knus sitrongress, gurkemeie, hvitløk, sukker, korianderfrø og pepper sammen i en morter. Tilsett fiskesaus og mos alt godt sammen – du kan eventuelt bruke en stavmikser. Gni kyllingen inn med krydderblandingen og la det marinere i minst 1 time, eller helst natten over i kjøleskap.
Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kasserolle. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl laken. Finsnitt sjalottløk og chili. Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurken i små terninger/skiver. Bland laken sammen med sjalottløk, chili og agurk. La stå til marinering i minst 1 time, gjerne natten over.
Del sitrongresset i to på langs og tre et sitrongress gjennom hvert kyllinglår (lag et lite snitt/hull i kyllingen med en spiss kniv eller lignende slik at det enkelt kan tres gjennom kyllingen). Pensle kyllingen med litt olje og grill kyllingen over middels høy varme i ca. 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu kyllingen ofte slik at den blir jevnt grillet. La hvile i 5 minutter før servering.
Serveres med sursøt agurksalat og gjerne kokt ris som ekstra tilbehør.