Enkel sataykylling

1 t 30 min

Sataykylling, eller kyllingsatay, er en fantastisk smakfull rett som er perfekt å legge på grillen. Kyllingbiter marineres i en hjemmelaget peanøttsaus før de legges på grillspyd. Server gjerne med ris og en salat.

3050 har lagret denne
Kyllingsatay - kylling med peanøttsaus
Foto: Sara Johannessen Meek

Sataykylling, eller kyllingsatay, er en fantastisk smakfull rett som er perfekt å legge på grillen. Kyllingbiter marineres i en hjemmelaget peanøttsaus før de legges på grillspyd. Server gjerne med ris og en salat.

3050 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g kyllingfilet
  • 8 stk grillpinner, bløtlagt i lunkent vann i 20 min

Sataysaus

  • 0.5 dl peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 terning ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kyllingfilet
  • 8 stk grillpinner, bløtlagt i lunkent vann i 20 min

Sataysaus

  • 0.5 dl peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 terning ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende
Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?