Sataykylling, eller kyllingsatay, er en fantastisk smakfull rett som er perfekt å legge på grillen. Kyllingbiter marineres i en hjemmelaget peanøttsaus før de legges på grillspyd. Server gjerne med ris og en salat.
Sataykylling, eller kyllingsatay, er en fantastisk smakfull rett som er perfekt å legge på grillen. Kyllingbiter marineres i en hjemmelaget peanøttsaus før de legges på grillspyd. Server gjerne med ris og en salat.
8 stk grillpinner, bløtlagt i lunkent vann i 20 min
Sataysaus
0.5 dl peanøttolje, eller nøytral olje
1 stk rød chili, hakket
2 fedd hvitløk, hakket eller revet
2 terning ingefær, frisk, revet
150 g peanøtter, ristede og salte
0.5 ts spisskummen, knust
0.5 ts gurkemeie, malt
2 ss ketjap manis, søt soyasaus
1 ss fish sauce
1.5 dl kokosmelk
0.75 dl vann, kokende
Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.
Bon appetit!
Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.