Enkel sataykylling

1 t 30 min

Sataykylling, eller kyllingsatay, er en fantastisk smakfull rett som er perfekt å legge på grillen. Kyllingbiter marineres i en hjemmelaget peanøttsaus før de legges på grillspyd. Server gjerne med ris og en salat.

3050 har lagret denne
Kyllingsatay - kylling med peanøttsaus
Foto: Sara Johannessen Meek

Sataykylling, eller kyllingsatay, er en fantastisk smakfull rett som er perfekt å legge på grillen. Kyllingbiter marineres i en hjemmelaget peanøttsaus før de legges på grillspyd. Server gjerne med ris og en salat.

3050 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g kyllingfilet
  • 8 stk grillpinner, bløtlagt i lunkent vann i 20 min

Sataysaus

  • 0.5 dl peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 terning ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kyllingfilet
  • 8 stk grillpinner, bløtlagt i lunkent vann i 20 min

Sataysaus

  • 0.5 dl peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 terning ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende
Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?